Pik dana: Tomi Pol protiv Huberta Hurkača, Rim

Pik dana: Tomi Pol protiv Huberta Hurkača, Rim

Amerikanac neće imati mnogo vremena da uživa u pobedi nad Danilom Medvedevim.

Tomi Pol dolazi do jedne od najvećih pobeda u karijeri, pobedom od 6-1, 6-4 nad Danilom Medvedevim u 16. kolu Internazionali BNL d’Italia. Pol je imao samo 9-22 protiv Top 10 protivnika koji su krenuli u taj meč, a bio je i u nizu od tri meča u porazu protiv Medvedeva. Pol verovatno oseća ozbiljno olakšanje posle tog nastupa. Verovatno se oseća prilično dobro u vezi četvrtfinalnog meča sa Hubertom Hurkaczom, takođe. Ali Poljak je pronašao impresivnu opremu u Rimu, i malo je teško zamisliti pola kako pronalazi način pored njega, takođe.

Na kraju krajeva, mislim da će Hurkačov servis biti razlika, kao što je to često slučaj u njegovim mečevima. Pol ima samo 19-25 u mečevima na šljaci na ATP nivou, a njegov procenat zadrške je 76,0 odsto u tom rasponu. Hurkač, koji ove sezone ima procenat zadrške od 90,3 odsto, drži se na 86,0 odsto na šljaci u poslednje 52 nedelje.

Hurkač se do sada takođe vraćao na veoma visokom nivou u Rimu. Prema podacima TennisViz i Tennis Data Innovations, Hurkaczov kvalitet šuta od 7,2 po povratku bio je najviši među svim preostalim igračima na turniru koji su krenuli u ovu rundu. Povrh svega, Hurkač je imao najviši servis kvaliteta od svih preostalih igrača. Hurkač samo spušta glavu i žestoko servira – ali takođe koristi sporije terene da izvrši pritisak na protivnike kada serviraju. I ako Hurkacz izvrši dovoljan pritisak na Pola, Amerikanac će na kraju pući.

Sve u svemu, ovo bi trebalo da bude meč u kojem će Pol imati značajnu prednost kada su u pitanju duži mitinzi. Ali nisam siguran da će to biti važno ako Hurkač pogađa svoja mesta kao server. Videli smo drugačiju verziju Hurkacza tokom cele ove sezone na šljaci, i sviđa mi se da održi momentum pobedom nad Polom.

Pik: Hurkacz To Win (-145)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.