Uoči rabatog povratka, Bjanka Andreesku posetila istorijsku Gran pri Monaka

Uoči rabatog povratka, Bjanka Andreesku posetila istorijsku Gran pri Monaka

Šampionka US Opena 2019. nije se takmičila od prošlog avgusta, ali joj je trebalo vremena da poseti svoj prvi Gran pri uoči svog WTA povratka.

Počinje, na više načina! Uoči povratka u konkurenciju na predstojećem WTA 250 takmičenju u Rabatu, u Maroku sledeće nedelje, šampionka Us Opena Bjanka Andresku zadovoljila je svoj takmičarski svrab gostujući na Istorijskoj gran priju Monaka.

„Prvi put je prisustvovala gran pri događaju i bilo je tako uzbudljivo“, napisala je Andresku na društvenim mrežama, deleći rolnu svog uživanja u događaju na poziv Automobilskog kluba de Monako. Istorijski Gran pri Monaka održava se dve nedelje pre Velike nagrade Monaka svake dve godine od 1997.

Andresku, koja sada ima 23 godine, nije se takmičila od prošlog avgusta, a povreda leđa je poslednja u nizu fizičkih bolesti koja je uticala na nju od njenog krunskog trenutka u Njujorku pre pet leta. Međutim, Kanađanka je postavljala fotografije i video snimke sebe kako trenira u Monte Karlu u sklopu priprema za povratak na šljaku, i zadirkivala povratak uoči Rolan Garosa u Q&A sa fanovima na Instagramu prošlog meseca.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by 🐝 Bjanka Vanesa 🦋 (@biancaandreescu_)

Andreesku nije bila daleko od turneje u slobodno vreme. Ovog proleća posetila je događaje na Indijan Velsu (koje je takođe osvojila 2019. godine) i Majamiju, a nedavno je ispričao *Match Point Canada *teniski podkast da trenira već tri meseca u pripremi za povratak.

„(To je) definitivno najduža predsezona koju sam imala“, kaže ona. „Osećam se kao da svaki put kada sam povređen, stalno govorim da sam imao dugu predsezonu kao svoju najdužu predsezonu ali ova ih je sve prestigla. Mislim, tri meseca je ludo.“

Andresku je rekla i da jedan od njenih ciljeva za svoju skraćenu sezonu 2024 predstavlja Kanada na Olimpijskim igrama u Parizu u avgustu. Kvalifikovala se plasmanom na Olimpijske igre u Tokiju, ali je tada donela „tešku odluku“ da se povuče zbog izazova koje predstavlja dugotrajna pandemija COVID-19.

„(Olimpijada), to mi je bio cilj još od detinjstva“, rekao je Andresku podkastu. „Ako mogu da budem na toj sceni, bez obzira da li pobeđujem ili gubim, očigledno, želim da pobedim, ali samo podizanje te kanadske zastave i predstavljanje moje zemlje značiće mi ceo svet.“

Andresku je u Rabat i Rolan Garos ušao sa zaštićenim plasmanom broj 64. Ona se prošle godine plasirala u treće kolo u Parizu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.