Moja: „Moramo da imamo garancije da Nadal može da izdrži mečeve u pet seova“

Rafa Nadal i njegovi razlozi za igranje na Rolan Garosu: "Ako postoji šansa 0,01%, želim da je istražim"

Bivši svetski broj 1 i aktuelni trener Rafe bio je optimista u pogledu prisustva u Parizu 14-puta pobednika

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, bio je optimista u pogledu prisustva osvajača dvadeset dva Grend slema u Parizu da igra na turniru Rolan Garos „u najboljim mogućim uslovima“.

„Sve dok“, rekao je Moja, „njihova fizička, mentalna i takmičarska evolucija.“ Garancija da može da „izdrži mečeve u pet seti sa danom odmora između“.

„Još ništa nismo odlučili (o Nadalovom učešću na Otvorenom prvenstvu Francuske). Moraćemo da vidimo kako će proći sledeći treninzi. Nedostaje mu malo takmičarskog tempa. Ali on to više neće imati jer nema više planiranih turnira (na površinama gline)“, rekao je bivši teniser Majorke u izjavi televiziji IB3.

Još ništa nismo odlučili (o Nadalovom učešću na Otvorenom prvenstvu Francuske). Moraćemo da vidimo kako će proći sledeći treninzi.

Carlos Moyá

„Sve što može da se obuči, sabirano je. Više stvari pomaže u takmičenju. Glava, pritisak, želja da se dobro uradi. Sve to može da pomogne, ali to su i aspekti koji moraju da se uzmu u obzir, i prevaziđu, kako bi (Nadal) mogao da ima odličan Rolan Garos“, dodao je on.

Nadal trenira na terenima svoje akademije u Manakoru da proceni da li je sposoban da igra u Parizu, jednom od njegovih omiljenih događaja, u kojem je pobedio četrnaest puta.

Balearski teniser je ove godine igrao turnire u Barseloni, Madridu i Rimu na površinama od gline. Ni u jednom nije stigao do četvrtfinala.

„Učinićemo sve što možemo da promenimo situaciju; Posle Videćemo šta će se desiti, mada se u teškom trenutku za mene osećam bliže pokušaju (igra na Rolan Garosu)“, rekao je Nadal posle poraz u Rimu protiv Poljaka Huberta Hurkača.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.