Arjana Sabalenka smenila Jelenu Ostapenko u „najboljem učinku“ u trci za polufinale Rima

Arjana Sabalenka smenila Jelenu Ostapenko u "najboljem učinku" u trci za polufinale Rima

Svetski broj 2 nije pokazao nikakve loše efekte u odnosu na prethodni maratonski meč tokom pobede od 6-2, 6-4 u sredu.

RIM (AP) — Arina Sabalenka nije pokazala nikakve loše efekte u odnosu na prethodni maratonski meč dok je u sredu lagano prošla pored Jelene Ostapenko i stigla do polufinala Otvorenog prvenstva Francuske.

Drugom nosiocu Sabalenki je bilo potrebno samo 73 minuta da pobedi, 6-2, 6-4, postavi meč loptu asom i potom zapečati rezultat kada se Ostapenko vratio u mrežu.

Sabalenka, koja devetom nosiocu Ostapenku nije dozvolila priliku za brejk, nije pokazala znake problema sa leđima koji su zahtevali lečenje tokom trojke Eline Svitoline u ponedeljak koja se dobro završila posle ponoći po lokalnom vremenu.

Dvadesetšednogodišnja Sabalenka rekla je da nije ni vežbala u utorak i da se umesto toga fokusirala na lečenje i oporavak. I to se oиigledno isplatilo.

„Definitivno bih rekla da je to bio najbolji učinak na turniru“, rekla je Sabalenka. „Super sam srećan što sam danas bio u prilici da igram bez bola i nadam se da ću se sa svakim danom osećati sve bolje i bolje, i da ću se oporaviti što bolje mogu za naredni meč“.

Sabalenka će se kasnije u sredu suočiti sa pobednicom meča između Viktorije Azarenke i Danijele Kolins.

Sve tri prvoplasirane žene prošle su u finalnu četvorku u Rimu, dok su ostale polufinalne jame prvoplasirana Iga Sviatek protiv Koko Gauf broj 3.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.