Francuski veterani Kornet i Gaske dobili pozivnice za vajld-kard frenč Open

Sport na TV-u za nedelju, 5. maj

Francuski veterani Aliz Kornet i Rišarke Gaske dobili su pozivnice za vajld-kard da igraju na Otvorenom prvenstvu Francuske

PARIZ (AP) — Francuski veterani Aliz Kornet i Rišarke Gaske dobili su u utorak pozivnice za vajld-kard da igraju na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Oni su bili među osam muških i osam ženskih džokera koje je Francuska teniska federacija dala za grend slem turnir na šljaci koji počinje 26.

Tridesetdvogodišnja Kornet je nedavno rekla da će se poći u penziju pošto je poslednji put igrala na Rolan Garosu. Ovo će biti Kornetovo 20. uzastopno pojavljivanje na Otvorenom prvenstvu Francuske, gde je debitovala na Grend slemu 2005. godine. Dva puta je stigla do četvrte runde tamo.

Jedini put kada je bolje prošla na bilo kom velikom turniru bio je četvrtfinalni nalet na Australijan openu 2022. godine.

Kornetova najbolja rang lista u karijeri bila je broj 11. Trenutno je br. 99.

Gasket ima 37 godina i trenutno je rangiran kao broj 113; najbolji mu je bio broj 7 2007.

Njegov najdublji nalet na Otvorenom prvenstvu Francuske bio je plasman u četvrtfinale 2016. godine, ali od tada nije prošao treće kolo na Rolan Garosu. Na drugim mejdžorima je dva puta stigao do polufinala na Vimbldonu i Otvorenom prvenstvu SAD jednom.

Amerikanka Sačija Vikeri i Australijanka Ajla Tomljanović bile su među ženskim stavkama, a među muškarcima je bio i Australijanac Adam Volton. Njihovi džokeri dati su u sklopu sporazuma sa Teniskom asocijacijom Sjedinjenih Država i Teniskom Australijom.

USTA, Tenis Australija i FFT nude recipročne pozivnice za vajld-kard za jedni druge na Grend slem takmičenjima. ___

AP tenis:

https://apnews.com/hub/tennis

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.