U Italiji se Grešnik vidi van Rolan Garosa i Alkaraz bi mogao da izbegne Đokovića do finala

U Italiji se Grešnik vidi van Rolan Garosa i Alkaraz bi mogao da izbegne Đokovića do finala

Izostanak Italijana, sa hramljajućim kukom, Španca bi simpao kao drugog nosioca na Otvorenom prvenstvu Francuske

Janik Sinner može biti potvrđen ove nedelje kao prva osetljiva žrtva za sledeće izdanje Rolan Garosa. Najbolji teniser tekuće sezone se ne oporavlja od bolesti kuka.

Prema Gazzetta dello Sports, Lekari su teniseru preporučili duže vreme odmora kako se povreda ne bi pogoršala. Igrač iz San Kandida se već povukao iz četvrtfinala Mutua Madrid Opena sa Feliksom Auger-Alijasimeom i eliminisan je posle Mastersa 1000 u Rimu.

Grešna pratnja zna da ako postoji velika koju mogu da preskoče, to je ona u Parizu, gde brane samo 45 bodova iz prošlogodišnjeg drugog kruga. Bilo bi teže ne biti na Vimbldonu jer je u poslednjem izdanju bio u polufinalu (720 poena).

U stvari, иak i ako ne igram, dovoljno je da Novak Đoković ne stigne do finala i postane dvadeset deveti novi broj jedan u istoriji u ponedeljak, 10. juna.

Alkaraz, domino efekat

Ako se potvrdi Jannikovo odsustvo sa Otvorenog prvenstva Francuske, to bi direktno uticalo na Karlosa Alkaraza. Španac, koji povoljno napreduje od mišićavog edema u pronatornim teresima desne ruke, On će biti drugi nosilac na žrebu 23 maja. Tako bi se izbegao teoretski duel sa Đokovićem do finala.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.