Rodikova drama o raku: ‘Imao sam posla sa nekoliko momaka otkako sam prestao da igram’

Rodikova drama o raku: 'Imao sam posla sa nekoliko momaka otkako sam prestao da igram'

Amerikanac je iste sezone bio šampion Us Opena 2003 i svetski broj jedan

IRak nastavlja da proganja velike teniske rekete. Za dobro poznate slučajeve Kris Evert (jajnici), Martina Navratilova (dojka) i Karla Suarez (Hodžkin limfom) se pridružio raku kože Endi Rodik, što je otkrio i sam teniser na svom podkastu ‘Servirano’.

„Bavio sam se sa nekoliko vrsta raka kože od kada sam prestao da igram. Izvađen mi je tumor na usni pre 5-6 godina. Nikad nisam priиao o tome. Jutros smo ušli u tu stvar sa laserom za lice. Zato se, za one koji me gledaju na Jutjubu, osećate kao da sam se posvađao“, rekao je on.

Uvek zaštićeno

Otkako je okačio svoj reket 2012. Igrač SAD nije viđen van svoje zemlje i u svom izgledu izgleda kao da nosi kapu. Rodik, 41, osvajač 32 titule, uključujući Otvoreno prvenstvo SAD 2003. Karlos Alkaraz, na primer, on je toga bio svestan već duže vreme i koristi Isdin, brend koji je lansirao liniju sa imenom Murcian.

Mantilla, u Španiji

Najpoznatiji slučaj raka kože među pripadnicima mornarice bio je slučaj Félix Mantilla, kome je dijagnostikovan melanom 2005 godine nakon rutinske posete dermatologu Tri godine kasnije, okačio bi svoj reket.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.