Branilac titule u Rimu Daniil Medvedev preživeo napad Hamada Međedovića

Branilac titule u Rimu Daniil Medvedev preživeo napad Hamada Međedovića

Nosilac broj 2 prebrodio je otkrovenje 20-godišnjeg Srbina, pobedivši u tri seta i tako se domogao četvrtog kola Internazionali BNL d’Italia.

RIM, Italija—Daniil Medvedev izdržao je neverovatan izazov od Hamada Međedovića, preživevši 20-godišnju zvezdu u usponu, 7-6 (5), 2-6, 7-5 i tako se stigao do četvrtog kola Internazionali BNL d’Italia.

Medvedev se održao kroz brojne momentumske smene i neke spektakularne udarce mladog Srbina, koji je prošlog decembra pobedio na ATP finalu Sledeće generacije, da bi za dva sata i 50 minuta napredovao na Kampo Centraleu.

Nosilac broj 2 je najbolje rangirani čovek koji je ostao u muškom žrebu otkako je Novak Đoković izašao sa turnira u nedelju, ali je posle pobede u dva seta nad Džekom Drejperom, branilac titule primetio sporije uslove na Foro Italiku nego kada je pre 12 meseci podigao trofej.

Međedović, nasuprot tome, igra krojača igre napravljenog za glinu, mešajući mešavinu moćnog topspina spretnim dodirom, valjajući se kroz kvalifikacije i stigavši do treće runde bez ispuštanja seta, uznemirujući br. 30 nosioca Alehandra Davidovika Fokina da rezerviše okršaj sa Medvedevim.

Medvedev je na samom početku kanalisao svoju širu širinu iskustva, rano se probijajući i ublažavajući prednost od 4:2. Međutim, kao što bi to bio slučaj tokom većeg deo meča, Međedović nikada nije bio daleko, dva puta je prekidao Medvedeva na putu do taj-brejka prvog seta.

Otresajući neke borbe na servisu, Medvedev je stegao Iznenadnu smrt ali je ubrzo zaostajao u drugom, pošto je još dva puta bio slomljen pošto je Međedović forsirao odlučujući set.

Taman kada se činilo da će Medvedev imati meč pod kontrolom, igrajući netaknuti tenis da bi u trećem poveo sa 4:1, Međedović je uzvratio, izjednačivši set na četiri gema apieje.

Iskustvo je na kraju pobedilo pošto je Medvedev poslednji put slomio umornog Međedovića i tako obezbedio pobedu za nešto manje od tri sata.

Stojeći između branioca titule i drugog uzastopnog četvrtfinala u Rimu je no. 14 nosilac Tomi Pol, koji je mnogo brže radio na svojoj opoziciji u trećem kolu, Dominiku Koferu, da bi se plasirali u 16. kolo.

Finalista Holger Rune iz 2023.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.