Španija pala na Veliku Britaniju u finalu Svetskog prvenstva u tenisu u invalidskim kolicima

Španija pala na Veliku Britaniju u finalu Svetskog prvenstva u tenisu u invalidskim kolicima

Za španski tenis to je bilo treće finale u poslednje četiri godine

Lšpanskom MAPFRE nacionalnom timu Tenis u invalidskim kolicima je proglašen Svetski drugoplasirani treći put u svojoj istoriji, nakon što su ove nedelje poraženi u finalu protiv Velika Britanija 2-0, u turskom gradu Antaliji. Reprezentacija Španije nije uspela da iznenadi velikog favorita ovog Svetskog prvenstva, koji je u svojim redovima imao svetskog broja 1, Alfija Hjuet i br. 5 Gordon Rid.

Španija je takođe na terenu imala jak tim, predvođen Martinom de la Puente. četvrti na svetu i ima odličnu sezonu, Dani Caverzaschi (17 ITF), oporavljen od fizičkih problema nastalih zbog povrede zgloba, Quico Tur i Kike Siskara, sa Migelom kapetanom Margets. U grupnoj fazi su pobedili Nemačka 3-0, Sjedinjene Države 2-1 i Maroko 3-0. U polufinalu još jedan teškaš, tim Holandija 2-1. Trijumf koji ne samo da je stavio Španiju u svoje treće finale u poslednje četiri godine, već je bio ‘osveta’ protiv tima koji je držao Španiju podalje od apsolutnog trijumfa u izdanjima 2021. i 2022. godine.

Ali ovaj put je uspeo da ode dalje. Caverzaschi pao na Gordona Rid 6-3 6-4. Kasnije, Martin de la Puente počeo je komandujući Alfijem Hjuet U još jednom od mnogih duela koje imaju na turneji, ali je Britanac na kraju pobedio 2-6 6-4 6-1.

Sve u svemu, nacionalni tim potvrđuje svoj dobar nivo u razvoju modaliteta koji ima Kalendar šire zemlje.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.