Majadahonda i CRAT će se ponovo suočiti u finalu Lige Iberdrola

Majadahonda i CRAT će se ponovo suočiti u finalu Lige Iberdrola

Majadahonda će tražiti pun broj titula ove sezone

LDva najbolja tima u regularnoj fazi lige Iberdrola, Silicius Ragby Majadahonda I CRAT Rialta Residence, su pokazali svoju sjajnu formu i prevladali u Polufinale u CR Sant Cugat i AVR FC Barseloniodnosno. Rhinas i Galicians će ponoviti, sledećeg vikenda, finale RFER kupa u El Valle del Arcipreste i igraće Poslednja nacionalna titula u sezoni ženski ragbi XV.

Otvorili su polufinale u Majadahonda Silicius Ragby i Sant Cugat, koji je upravo pobedio Ghenova u četvrtfinalu Kokosa Ragbi. Posle sjajnog prvog poluvremena od posetilaca, što im je pomoglo da u pauzu odu sa 10:17, aktuelni šampioni RFER kupa, Lige i Iberdrola Super kupa izvukli su sva stajališta. Galona da potvrde svoj prolaz u novo finale zatvaranjem rezultata u 27-17.

CRAT Residencia Rialta je dobila AVR FC Barseloni koji je napravio iznenađenje u prvom kolu Plej ofa pobedivši Pepea Rojoa protiv El Salvador. Odličan Prvi polovina posetilaca im je pomogla da krenu u taj-brejk prednosti, 7-8, ali je CRAT dominirao Sekundi 40 minuta da zapečate kvalifikacije, 24-15, do finala.

Obojica Najbolje Timovi iz XV sezone ponovo se sastaju u finalu, ovog puta u Iberdrola Ragbi ligi. Silicius Ragbi Majadahonda će imati priliku da pobedi Pun titule ove sezone i revalidira ligaški šampionat osvojen prvi put prošle sezone (prva nacionalna titula u formi od Liga, 1993. i 1994. osvojili su špansko prvenstvo), dok će CRAT Residencia Rialta moći da se iskupi za poraz koji su pretrpeli u Alkobendasu protiv Madrijagasa u finalu RFER Kup.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.