Koko Gauf zabeležila pobedu nad Paulom Badosom, mitinzi stižu do Rima poslednjih osam

Koko Gauf zabeležila pobedu nad Paulom Badosom, mitinzi stižu do Rima poslednjih osam

Aktuelni šampion Us Opena slegao je ramenima upornim serviranjem da bi ušao u četvrtfinale internazionali BNL d’Italia.

RIM, Italija—Koko Gauf pokazala je ogromnu elastičnost na Internazionali BNL d’Italia, vraćajući se sa seta naniže da bi pobedila Paulu Badosu, 5-7, 6-4, 6-1.

Aktuelni šampion US Opena mučio se sa serviranjem nedaća tokom većeg dela sezone na šljaci, ali je igrao tenis kvačila kada se računalo da će preživeti nadahnuti nastup bivšeg svetskog broja 2 za dva sata i 27 minuta na Grandstand Areni.

Obe žene su tražile snažan rezultat na Foro Italiku nakon što je sredinom počeo da se ljulja na šljaci, Badosa se mučio sa povredom na Velikoj nagradi Porše tenisa dok je Gauf doživeo iznenađujući poraz od zemljakinje Medison Kiz na Mutua Madrid Openu.

Gauf je govorio o posezanju za Badosom tokom borbe sa povredom u poslednjih 18 meseci; Badosina hronična povreda leđa naterala ju je da propusti veći deo sezone 2023. i ispadne iz Top 100.

„Mislim da smo prilično prijateljski nastrojeni na turneji“, rekao je Gauf pregledajući utakmicu u subotu. „Mi nismo bliski prijatelji. Definitivno smo u razliиitim fazama. Osećam se kao da me je mnogo na turneji. Mislim da ima 25 godina, pa je pet godina starosne razlike. Nikada neжemo biti bliski prijatelji, ali definitivno sam prijatelj sa njom na turneji. Uvek navijam za nju.“

Gauf je silazio sa vrhunskog susreta u trećem kolu sa Žaklin Kristijan, koja je osvojila drugi set sa 6:0, pre nego što se Gauf vratio da pobedi u tri. Igrajući u Rimu bez ćao, Badosa se dva puta vraćao sa seta naniže, uznemirivši no. 21 nosioca Emu Navaro i nokautiravši Dajanu Šnajder da rezerviše revanš sa Gaufom.

Badosa, koja je nedavno obelodanila da se razišla sa dugogodišnjim dečkom Stefanosom Cecipasom, počela je jače da služi kao nedaće koje muče Gaufa veći deo proleća koje se vratilo u ponedeljak. Španac je ubrzo posustao sa vođstvom od 5:3 i šansom da odservi uvodni set. Iako je Gauf odgovorila sopstvenim brejkom da bi izjednačila set, Badosa je navigovao još jedan dug povratni gem kako bi povratio prednost i nije napravio grešku u drugom pokušaju da odservi za set, čineći to na volej.

Gauf je dva puta vodila Badosu brejkom u drugom samo da bi Badosa svaki put uzvratio, čini se da je Gaufa stavio na ivicu poraza kada je postigla ključni pogodak na 4:4. Preko potrebna serva vratila je pritisak na Badosu, koji je izgubio osam od poslednjih devet poena seta da bi forsio treći set.

Njih dvojica su razmenili brejkove kroz maraton u uvodne dve utakmice, Gauf se probio nazad pošto je izvukao Badosu u mrežu i grmeo bekhend dodavanjem šuta na otvoreni teren. Dvadesetogodišnjakinja je nastavila taj momentum sa sopstvenom brejk prednosti, valjajući se kroz narednih pet gemova kako bi se našla u serviranju sa duplim brejkom prednosti.

Uprkos 11 ukupnih duplih grešaka, Gauf je uprkos tome ublažio meč loptu na servisu, pretvarajući se pošto je Badosa promašio široko na konačan forhend.

Sledeći za Gaufa je no. 7 nosilac Zheng Qinwen, koji je ranije tog dana ostvario snažnu pobedu nad bivšim svetskim brojem 1 Naomi Osakom; Ovo жe biti njihov prvi sastanak.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.