Paula Badosa se protivi Gaufu u Rimu pre nego što potone fizički i na rang listi

Paula Badosa se protivi Gaufu u Rimu pre nego što potone fizički i na rang listi

Katalonac, koji pada na 141.

Paula Badosa je ponovo otkrila svoj najbolji tenis na WTA 1000 u Rimu uprkos porazu od C u ponedeljakoco Gauff (5-7, 6-4, 6-1) To je tone do 141. mesta na grafikonima. Ona napušta Italiju ojačana i znajući da do kraja sezone ima odličnu kesu sa poenima da doda: brani samo 70 od drugog kola Vimbldona 2023. Na horizontu je Rolan Garos.

Da biste pronašli poslednji put kada je pobedila top 10 igrača, morate da se vratite pre godinu dana na terene Foro Italika kada je nokautirala Ons Džabeura (7). Koko je broj tri, težak korak za tenisera iz Begura da se suoči upravo sada.

Badosa je zaradio prvi brejk na meču u sedmom gemu. Držao ga je dok nije servirao za set na 5:4. Bila je zahvaćena nervima i morala je ponovo da slomi servis protivnika da bi došla do vođstva na semaforu, a da nije morala da dostigne iznenadnu smrt.

Dvadesetogodišnji Gauf, šampion poslednjeg US Opena, nije odustajao. Zato je poveo sa 3:1 i servirao. Nije uspeo posle toga, između ostalog zbog nepravilne prirode svog tenisa i forhenda. Već je nagomilao 30 nepredviđenih grešaka.

Amerikanka se istorijski borila da se izmeri protiv Španca, njenog dželata u tri od četiri prethodna meča između njih dvojice. Za Koko, Da ti je teško da se nosiš sa prednostima, ponovo poklonio gem na 4:2 i na servisu. Uradio je to sa duplom greškom.

Dve duple greške Badose u desetoj rundi ublažile remi za Gaufa. Ostalo je da se vidi da li će se dva prethodna meča u tri seta sa Ema Navaro (1 sat i 56 minuta) i Dajana Šnajder (2 sata i 36 minuta).

Fizički ubod

Vožnja rolerkosterom se nastavila u taj-brejku. Taman kada se činilo da je učenik Bred Gilbert bolji, Paulina peta pauza je došla. Pauze su bile konstanta sa vetrom u njihovu korist na velikom terenu. Badosa je prešao iz snage u fizički aspekt i Gauf je ostao linearan. Zato ove nedelje teži da zauzme mesto broj dva na stazi od Arje Sabalenke.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.