Naomi Osaka planira blok za obuku na Majorci uoči Rolan Garosa, uzima pozitivne iz Rima

Naomi Osaka planira blok za obuku na Majorci uoči Rolan Garosa, uzima pozitivne iz Rima

Svetski broj 1 razgovarao je o balansiranju ambicija sa strpljenjem dok nastavlja povratak sa porodiljskog odsustva, kao i o tome šta je naučila suočavajući se sa svojim prvim Top 10 protivnikom 2024. godine.

RIM, Italija—Naomi Osaka će uzeti mnogo od revitalizacije nedelje na Internazionali BNL d’Italia, gde je uživala u svom najboljem rezultatu na šljaci od 2019. godine i otišla od pete do pete sa svojim prvim Top 10 protivnikom povratka sa porodiljskog odsustva.

„Naučiću da nivo nije toliko drugačiji“, rekla je ona uprkos porazu od 6-2, 6-4 od nosioca Dženg Ćinvena u trećem kolu u ponedeljak. „To su na neki način samo još jedan ključni trenuci koje bih rekao, ostajući mentalno veoma otporan u sebi i svojim sposobnostima.“

Osaka, koja planira da se vrati na Majorku na još jedan trening blok uoči Rolan Garosa, vraćala se u Top 20 pobeda nad Martom Kostjuk i Darijom Kasatkinom. I Kostjuk, koji je prošlog meseca stigao do finala Porsche Tennis Grand Prix-a, i Kasatkina, bivši polufinalista Rolan Garosa, dokazano su roba na šljaci u poređenju sa bivšim svetskim brojem 1, koji se notorno mučio na površini.

„Prošlo je mnogo vremena od kada sam igrao dobro na… Pretpostavljam da nikada nisam igrala dobro na šljaci, pa pretpostavljam da sam srećna“, rekla je ona uz smeh.

Dženg je bila najbolje rangirana igračica sa kojom se Osaka suočila otkako je igrala protiv tadašnjeg svetskog broj 2 Iga Sviateka na finalu Majami Opena 2022. godine, a sa svoje strane, finalistkinja Australijan opena priznala je da je i ona osetila dodatnu motivaciju da dođe u meč nakon što se osećala manje gladnom u mesecima koji su usledili posle njenog velikog proboja.

„Uživam da se takmičim sa njom jer znam da je dobila zaista sjajan nivo“, rekao je Dženg.

„Skačem po terenu, kažem sebi da želim ponovo da pokažem svoj dobar tenis i da se zaista takmičim sa njom, pokažem veliko poštovanje koje imam, tako da ću samo dati sve od sebe.

U izjavi posle meča, Osaka je priznala da je preterano pritiskala u očekivanju povećanog napada.

„Osećam se kao da sam mnogo očekivao od nje, i to me je veoma preplavilo sopstvenom igrom. Zaista ne znam kako to da artikulišem kako treba“, objasnio je četvorostruki Grend slem šampion.

„Mislim da sam se ponekad osećao kao da nemam drugog izbora nego da uradim nešto jer bi ona to mogla ovako da odigra. Realno, uopšte nije bilo tako. Nekako sam to razumeo tek u drugom setu. Zato je bilo malo bliћe. U prvom setu sam se definitivno savladao posle prva dva ili tri gema“.

Nakon što je tri puta gubila servis u prvom setu, Osaka se oporavila u drugom, ostavši u okviru jednog brejka ali se na kraju poklonila finalisti Australijan opena u rezultatu od 84 minuta koji je ostavio japansku zvezdu frustriranom ali nečim na čemu će graditi.

„Malo mešavine emocija“, rekla je ona, procenjujući svoj dosadašnji povratak.

„Mislim da je biti u ovoj poziciji u kojoj sam trenutno, i biti u stanju da pobedim Kasatkinu u dva seta je nešto zbog čega sam zaista srećan. Ali trenutno razgovaram sa tobom jer sam izgubio meč.

„Moja ćerka još nije ni jedna, tako da to moram da razumem. Veoma sam nestrpljiva. Ali pokušaću da budem strpljiva. Daću sve od sebe.“

Osaka će se ponovo sastati sa ćerkom Šai u Parizu, gde će verovatno biti mnogo opasniji floater na žrebu za Rolan Garos nego što je čak i sama Osaka možda očekivala pre dve nedelje.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.