Rafa Nadal i njegovi razlozi za igranje na Rolan Garosu: „Ako postoji šansa 0,01%, želim da je istražim“

Rafa Nadal i njegovi razlozi za igranje na Rolan Garosu: "Ako postoji šansa 0,01%, želim da je istražim"

Španac je završio pripremnu turneju sa pet pobeda i tri poraza

Rafael Nadal vidi čašu do pola punu u svojoj odluci da zaigra na Rolan Garosu (od 26. maja do 9. juna). U poslednjem intervjuu za Frans TVSports, Španac daje razloge zbog kojih želi da bude u žrebu za žreb za ‘Grend slem’ u četvrtak, 23. maja.

Igraću na turniru misleći da mogu da budem u najboljem izdanju, u 100%. A ako 100% nije dovoljno ni da dobijete utakmicu, prihvatite je. Ali ne ћelim da idem na sud znajuжi da nemam љanse. Ako postoji 0,01% љanse, ћelim da je istraћim i ћelim da probam. Ali ako postoji 0.0, ne. Radije ću čuvati sve srećne uspomene„, proglasio je 14-godišnji šampion Kupa musketara u saopštenju datom pre učešća u Rimu.

Zato to i komentariše »Ne želim da se osećam na Rolan Garosu kao u Madridu ili Barseloni„. Na Foro Italiku dobio je meč u tri seta protiv kvalifikanta Zizua Bergsa, 108. na svetu, a četiri gema je dobio protiv Huberta Hurkača.

Nadal je bio odsutan sa poslednjeg izdanja Otvorenog prvenstva Francuske zbog povrede Ilijača Psoasa na Australijan openu 2023. godine, zbog čega je ostao prazan do kraja sezone.

Njegovi rekordi na Rolan Garosu mogu da ubede bilo koga da pokuša ponovo. Od svojih 115 utakmica, pobedio je 113, što daje procenat efektivnosti od 97 posto.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.