Demonstranti poremetili više terena na Otvorenom prvenstvu Elija, konfete razbacane po glinenim terenima

Demonstranti poremetili više terena na Otvorenom prvenstvu Elija, konfete razbacane po glinenim terenima

Internazionali BNL d’Italia pretrpeli su kašnjenja na Pjetrangeliju i Sudu 12 kada su demonstranti u narandžastom prsluku nanizali teren, bacajući konfete i uzrokujući obustavu igre.

RIM, Italija —Tenis je u ponedeljak pretrpeo poslednju epizodu odlaganja izazvanih protestima: demonstranti u narandžastim prslucima su na više terena u Internazionali BNL d’Italia i razbacane konfete na šljaci.

Medison Kiz i Sorana Cirstea igrali su drugi set svog meča četvrtog kola na Pjetrangelijama, pošto je Kiz vodio sa 6-2, 3-1, kada je demonstrant istrčao na teren sa vrećama konfeta, koje je nastavio da rasipa pre nego što ga je grupa radnika obezbeđenja odvukla sa terena. Plej je suspendovan kako bi teren mogao da se čisti skoro sat vremena.

Italijanska novinarka Anđelika Fratini snimila je incident kako se dogodio:

Sličan incident dogodio se nekoliko trenutaka kasnije na Terenu 12 u muškom dubl meču između Édouarda Rodžera-Vasselina i Santjaga Gonzaleza protiv Marsela Arévala i Mate Pavvića. Pavić se suočio licem u lice sa jednim od dvojice demonstranata, koji su takođe razbacali konfete i izazvali dodatnu obustavu igre.

Prema rečima portugalskog novinara Žozea Morgada, treći protest je bio planiran na Grandstand Areni ali je zaustavljen pre nego što su glumci mogli da se izjasne na teren.

Protesti tokom teniskih mečeva postajali su sve učestaliji u poslednjih nekoliko godina, posebno tokom polufinala Us Opena između Koko Gauf i Karoline Muchove, kada je ekološka aktivistkinja zalepila noge za tribine stadiona „Artur Eš“ i izazvala 50-minutno odlaganje igre.

Još jedan protest poremetio je igru na Vimbldonu kada su delovi slagalice rasuti po terenu, prvo u meču prvog kola između Grigora Dimitrova i Šomabukuroa, a kasnije i tokom meča ženskog singla između Kejti Bulter i Darije Savil.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.