Danijela Kolins, Tejlor Fric održava formu u Rimu; Ben Shelton zbačen od strane Zhang Zhizhena

Danijela Kolins, Tejlor Fric održava formu u Rimu; Ben Shelton zbačen od strane Zhang Zhizhena

Sofija Kenin takođe nije mogla da produži svoj boravak u nedelju na turniru na 1000 nivoa.

Bila je to mešovita torba u Internazionali BNL d’Italia u nedelju za američke nade koje žele da napreduju u Rimu.

Danijela Kolins je ostala zgodna, kao i Tejlor Fric u pobedi na sveameričkom takmičenju. Međutim, Ben Šelton je poslat na pakovanje i Sofija Kenin nije uspela da se vrati u top 10 pobedu.

Kolinsova je pobedila Karolinu Garsiju sa 6-3, 6-3, iskoristivši pet od šest brejk poena u prelasku na 10-0 u setovima osvojene protiv Francuskinje.

Kolins može da prodrma seme Rolan Garosa dubokim trčanjem na Foro Italiku.

Kolins može da prodrma seme Rolan Garosa dubokim trčanjem na Foro Italiku.

Ovogodišnja šampionka Majamija i Čarlstona zabeležila je svoju 17. pobedu u 18 mečeva, jer sada gleda da rezerviše devojačko četvrtfinale WTA 1000 na šljaci. Trinaestogodišnja nosilac suočava se u ponedeljak sa bivšom polufinalistkinjom Irinom-Kamelija Begu u prvom okršaju parova od 2018. godine, koji je osvojio Kolins na Otvorenom prvenstvu Majamija. Begu je preusmerio broj 27 seme Elis Mertens, 6-2, 6-0.

Preuzimajući zemljaka Sebastijana Kordu, Fric se nije suočio sa prelomom u plovidbi, 6-3, 6-4. Nosilac broj 11 sada je pobedio u devet od 11 takmičenja na crvenoj prljavštini, posle drugoplasiranog rezultata u Minhenu i polufinalnog trčanja na Mutua Madrid Openu. Grigor Dimitrov, koji je zabeležio pobedu od 7-6 (3), 6-3 nad Terensom Atmaneom, čeka ga u 16.

„Samo sam malo poranio u Monte Karlo. Očigledno mi to nije bila najbolja nedelja, pa sam imao dosta viška vremena za vežbanje. Najveća stvar je samo biti mentalno spreman, osećati se veoma motivisano za ceo ovaj zamah“, rekao je Fric za ATP Media.

„Osećao sam se kao malo ranije u godini, kada sam putovao, igrao, nekako sam izgoreo. Hteo sam da budem kod kuжe. Moћda je to imalo predstavu u tome da ne igram najbolje љto mogu. Samo sam bio stvarno motivisan i uzbuđen što ću igrati i dati neke dobre rezultate.“

Fric je podigao svoj rekord sezone na 21-8.

Fric je podigao svoj rekord sezone na 21-8.

Љelton nije mogao da prati taj primer, jer ga je uzdizao Zhang Zhizhen.

Kineski broj 1 je odlučujuće napredovao, 6-2, 6-4, da bi se treći put plasirao u četvrto kolo ATP Mastersa 1000. Nakon nokautiranja uzastopnih protivnika nosioca (takođe Adrijana Manarina), Žang dobija svetski broj 106 Tijago Monteiro dolazi u utorak.

Pošto je u prethodnom kolu eliminisao devetoplasiranog Ons Džabeura, Kenin je prestigla kvalifikanta Rebeku Sramkovu. Slovakinja je pobedila 6-4, 4-6, 6-4.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.