Recenzija reketa: Head Boom Pro 2024

Recenzija reketa: Head Boom Pro 2024

Sa poboljšanom stabilnošću i udobnošću, ažurirani Pro donosi laku snagu i razigranost u kategoriji okvira igrača.

  • Cena: $269
  • Veličina glave: 98 kvadratnih metara unutra.
  • Dužina: 27 unutra.
  • Težina: 11,5 oz.
  • Bilans: 7 pts. HL
  • Svinger: 320
  • RA ocena: 64
  • Širina zraka: 22mm
  • Uzorak niske: 16×19

Šta je novo

Budući da je tek druga generacija franšize, Boom Pro nije pretrpeo neke veće promene. Primarni dodatak je Auxetic 2.0 – konstrukcija ugljeničnih vlakana koja poboljšava povratne informacije na kontaktu. Originalni Bum ga je imao u jaramu, a sada je dodat i dršci. Namera je da se reketu da plusher i stabilniji odgovor. Zelena i crna kozmetika Buma sada ima isti dizajn blokiranja boja kao i Headovi drugi silosi. Isto važi i za koncept specifikacije koje su očišćene i premeštene sa perimetra obruča na unutrašnjost grla.

Lorenco Musetti podržao Bum Pro

Lorenco Musetti podržao Bum Pro

Šta funkcioniše

Pro je najteži i najzahtevniji model Buma u postavi, ali ne dozvolite da vas to uplaši – to je veoma prijateljsko ponašanje. Zahteva mali period provale, i isporučuje impresivan udarac za 98. Naročito onaj sa stalnim snopom koji nije previše krut, težak ili da se ljulja. Tamo gde lakši, veći Bum poslanik možda ne živi uspomenu u ime reketa, Pro svakako može da napravi neku buku svojim snimcima.

U poređenju sa odlazećim modelom, ažurirani Pro možda ima nešto više fleksa, a dodatne oblasti Auxetic-a mu daju stabilniji, prijatniji osećaj u kontaktu. Ali u suprotnom, igra prilično slično kao i njegov prethodnik. Nije veliko iznenaрenje s obzirom da je to bila prva iteracija. Korisnici tog rama bi trebalo da imaju malo problema sa prelaskom na ovaj.

Ono što će oni i svi koji to pokušavaju pronaći je solidan udarač sa respektabilnom komandom. Bum ima jedinstven oblik glave koji je donekle kvadratno na vrhu obruča, što mu daje široka, stabilna ramena uporediva sa najnovijim Yonex VCORE. Ovo podiže slatku tačku, što ramu daje dodatni uticaj. U kontaktu, imam osećaj kao da je gomila mase iza lopte. Taj momentum stvoren gornjim delom obruča možete iskoristiti da čangrizate forhende i specijalce servirate. Ako uložite trud u svoje šuteve, veća je isplata nego što obično dobijate od „Pro“ modela.

Reket ima fleksibilno grlo i čvršću kombinaciju glave koja je postala popularna u mnogim aktuelnim modelima. Nudi dobru stabilnost i još jedan sloj moći, dok je ostao prilično pogodan za ruke i udoban. Široki obrazac struna takođe promoviše ugušan džep, kao i atraktivan spin prozor. Šut i isečak serviraju imaju duge repove koji su glavobolje za protivnike da se vrate.

Mešavina njegovih dimenzija i dodatog Auxetic-a, daju Pro-u solidan i prilično jedinstven odgovor. Stalni zrak nudi prilično tačne povratne informacije koje su takođe malo prigušene. Tako da se čini da reket najbolje reaguje kada krcka volej u mrežu ili zakucava povratnu, više nego kada ti šutevi zahtevaju suptilnost.

Head Boom Pro 2024

Head Boom Pro 2024

Šta treba raditi

Boom Pro nema nikakve upadljive slabosti. Činjenica da nagrađuje korisnike sa malo više potencijala od nekih konkurentskih 98-ih, takođe znači da neće biti tako precizna. To mišljenje će verovatno biti obojeno kakvim reketom dolazite u Bum. I to je nešto što se donekle može pozvati sa izborom struna/tenzijom i ponavljanjima. Ali u svom elementu se udaljava od osnovne linije sa mnogo topspina za bezbednost. U suprotnom, moћe da bude malo lansirano.

Slično tome, nije toliko sposoban za između, razigranih šuteva. Ti slučajevi kada se krećete unutar terena da rukujete loptom na niskom srednjem terenu i želite finese nešto poput bezobraznog ugla. Kada usporite ljuljašku, Bum ima tendenciju da pluta tim kriškama. Nema baš isti osećaj i povezanost lopte za te šuteve kao nešto poput Blade 98, Percept 97 ili Pure Strike 97.

Testiraj komentare

„Sposobnost da oblikujem i kontrolišem loptu odvojila je ovo od mnogih drugih okvira koje sam igrao ove godine.“

„Model 2022. se osećao pomalo ustajalo, dok se ova verzija oseća življe.“

„Kada je lopta bila u mojoj udarnoj zoni, mogao sam da se pocepam i osećao sam se prilično uvereno da ona ide unutra.“

Donja linija

Glava trenutno ima duboko i prepuno polje Pro modela u svojoj postavi. Ali ako si na tržištu zbog opraštajućeg, modernog igrača, nemojRlook ovu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.