Sorribes se bori, ali pada na progon Ostapenka

Sorribes se bori, ali pada na progon Ostapenka

Porazom rodom iz Kastelona, koji je uprkos otporu na kraju podlegao Letonci 6-4, 5-7 i 6-1, Paula Badosa je jedina Špankinja u 16 rundi u Rimu

LŠpanac Sara Sorribes Borila se ove nedelje protiv Letonka Jelena Ostapenko, ali je eliminisan (6-4, 5-7 i 6-1) WTA 1.000 u Rimu protiv istrajnosti i uspeha broja 10 na rang listi, koji će se suočiti sa Slovacima u 16 rundi Rebeka Sramkova.

Više od 2 i po sata Ostapenku je trebalo da eliminiše Sorribesa. Onaj koji je proљle godine bio. „Dželat“ Paule Badose U četvrtfinalu istog turnira, takođe u tri seta, morala je da iznese svoju najbolju verziju protiv Kastelona, koji je ispoljio snagu tokom celog meča uprkos porazu.

Jer, uprkos tome što je izgubila prvi set kada je ona bila taj koji je prvi prelomio, nije se zaustavila u svojim naporima u drugom, u kojem je otišla sa 3:0 naniћe. On se okupio da povede sa 4:3. Bila je samouverena, igrala je dobar tenis, okretna i precizna sa zadnjeg sedišta terena. Ostapenko je postao frustriran i nije mogao da zatvori meč do trećeg seta.

Izazov, odlučujući, u kome je ovog puta, uprkos pauzi koju je priznao, Superiornost i tempo je postavio Letonac, potpuno u vlasništvu i zatvoren u 42 min, najbrži igrač na meču, njihova karta za 16. kolo.

U toj rundi, Ostapenko Suočiće se sa Slovakinjama Rebeka Sramkova, broj 120 na rang listi.

Paula Badosa, jedina predstavnica ‘Mornarice’

Posle poraza Rafa Nadal, Davidovič, Karbales i Munar Juče, samo Paula Badosa je španski reprezentativan da ostvari kartu za 16. kolo u Rimu. Duel u kojem će se boriti protiv broja 3 na svetu, Koko Gauf, koji je uspeo da uđe u prve poslednje runde turnira na šljaci ove sezone, pošto je rano pao u Štutgartu i Madridu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.