„Potpuno isključen“ Novak Đoković napušta Rim sa daljim medicinskim brigama posle povrede glave

"Potpuno isključen" Novak Đoković napušta Rim sa daljim medicinskim brigama posle povrede glave

Đoković je obelodanio da nije prošao „nikakva skeniranja ili testove“ nakon što ga je udarila flaša sa vodom koja je padala u Internazionali BNL d’Italia, a naredni meč izgubio je od Alehandra Tabila.

RIM, Italija—Novak Đoković obelodanio je da tek treba da prođe „bilo kakva skeniranja ili testove“ od njegove bizarne povrede glave na Internazionali BNL d’Italia.

Đoković je izgubio prvi meč od kada ga je pogodila flaša sa vodom koja je padala dok je potpisivao autograme u petak uveče protiv nosioca No. 29 Alehandra Tabila, 6-2, 6-3.

„Danas pod velikim stresom bilo je prilično loše“, rekao je svetski broj 1 na konferenciji za novinare posle meča. „Ne u smislu bola, već u smislu te ravnoteže. Samo bez koordinacije. Potpuno drugačiji igrač od onog kakav je bio pre dve večeri.

„Ne znam. Moram da uradim lekarske preglede i vidim šta se dešava.“

Šestotim šampion na Foro Italiku, Đoković je uveravao navijače da se oseća dobro pošto ga je povreda ostavila da čuči na zemlji nekoliko minuta pošto je pobedio Korentina Mouteta u dva seta na Kampo Centraleu.

Kako sam se osećao na terenu danas je bilo potpuno kao da mi je drugi igrač ušao u cipele. Samo bez ritma, bez tempa, bez ikakve ravnoteže na bilo kom šutu. To je pomalo zabrinjavajuжe. Novak Đoković

„To je očigledno bilo neočekivano“, prisetio se Đoković. „Nisam ni gledao gore. Onda sam osetio jak udarac u glavu. To je, da, mnogo uticalo na mene. Posle toga sam dobio medicinsku negu. Proљlo je pola sata, sat muиnine, vrtoglavice, krvi, mnogo razliиitih stvari.

„Dobro sam uspeo da zaspim. Imao sam glavobolje. Sledećeg dana ili juče je bilo prilično u redu, pa sam mislio da je u redu. Moћda je u redu. Možda i nije.“

On se u subotu vratio na turnir pokušavajući da osvetli nesreću, donirajući kacigu za bicikl na vrhu kape dok je potpisivao autograme posle treninga. Iako Đoković nije osećao očiglednu nelagodnost u praksi, 24-godišnji Grend slem šampion opisao je svoju državu protiv Tabila potpuno drugačije.

„Mislim, kako sam se osećao na terenu danas je bilo potpuno kao da mi je drugi igrač ušao u cipele. Samo bez ritma, bez tempa, bez ikakve ravnoteže na bilo kom šutu. To je pomalo zabrinjavajuće.“

Đoković bi sledeći put trebalo da se takmiči na Rolan Garosu, gde je branilac titule.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.