Đoković pao u Rimu, seje sumnje uoči Rolan Garosa

Đoković pao u Rimu, seje sumnje uoči Rolan Garosa

Srbin se oprostio od Mastersa u Rimu 1000 , pošto je odigrao neprepoznatljiv meč protiv Alehandra Tabila 2- 6, 3-6 i u parišku disciplinu dolazi sa samo šest mečeva na šljaci

Novak Đoković I dalje je neprepoznatljiva 2024. Posle sumnjivog debija protiv Francuza Korentina Mouteta, Svetski broj 1 se oprašta od Rimskog Mastersa 1.000 Nakon odokativnogPoraz protiv Čileanac Alehandro Tabilo po 2-6, 3-6 u drugom kolu turnira. Nepoznati “Nole“ koji je odigrao samo šest mečeva na šljaci, nije baš pronašao svoj najbolji tenis ove sezone. Ovim ranim porazom Đoković se povlači u drugom kolu turnira posle 17 izdanja stigavši do najmanje četvrtfinala turnira na kojem je šest puta osvajao.

Sve se okupilo za Đokovića, noseći kapicu koja je prekrila malu ranu nastalu kantauterom koja je prošlog petka slučajno pala sa tribina. Ovom prilikom, imao je Alehandro Tabilo, 32. na ATP listi, samouveren i odlučan uprkos tome što se prvi put suočava sa svetom br. 1. Od početka je to bio meč sa veoma dobrom igrom Čileanac i nepravilnim Srbinom iz servisa, ustukne na svoja prva dva servisa. Đoković se suočio sa 17-minutnim 4-0 doleU međuvremenu, Čileanac je sa dva brejka u svoju korist dobio prvi set na pravi put sigurnim servisom da zatvori perfektan prvi set sa 6:2 za samo 31 minut.

U drugom setu, Srbin je otvorio isto kao u prvom setu, Odustajanje od prvog servisa. Sa ukupno Pet duplih grešaka na meču, 22-godišnji Grend slem šampion bio je nepravilan od servisa i povratka, sa samo 14 pobednika u poređenju sa 22 od broja 32 ATP. Dvostruka greška je okončala ‘Nole’s’ trku u Rimu, gde je osvojio prvenstvo 2022. Onaj koji je bio favorit u Rimu, moraće da sačeka da dođe do 1.000. pobede na profesionalnom kolu koje je jurio na ovom turniru u Rimu.

Rezultat je pokazao odraz kako je meč bio, siv, zamagljen i neprecizan, sa 12 nepredviđenih grešaka Srbina u odnosu na Tabiloovu četvorku. Srbin je ostao sa 68 pobeda nad Foro Italicom, drugi igrač posle Nadalove 70 pobeda, rekord koji je mogao da obori u ovom izdanju. Sa svojim oproštajem od Rima ranije, broj jedan stiže sa malo snimanja za svoj sledeći sastanak, najdelevantniji na glini: Rolan Garos, samo sa Završeno šest utakmica na svoja dva turnira: Monte Karlo i Rim.

Najumniji Rolan Garos poslednjih godina

Rani poraz Novaka Đokovića, zajedno sa izostancima u italijanskom takmičenju Jannik Grešnik i Karlos Alkaraz, predstavi zanimljiv pristup uoči Rolan Garosa. Bez jasnog favorita, glineni dvor par ekselans počeće 26. Sa Tsistipas, Kasper Rud I Andrej Rublev, čekajući da saznamo ko će osvojiti italijansku krunu, kao pobednici na šljaci.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.