Novak Đoković doživeo šok poraz od Alehandra Tabila u Rimu posle povrede glave

Novak Đoković doživeo šok poraz od Alehandra Tabila u Rimu posle povrede glave

Svetski broj 1 je odigrao svoj prvi meč otkako ga je pogodila boca sa vodom koja je padala dok je potpisivao autograme i izgubio u dva seta u trećem kolu Internazionali BNL d’Italia.

RIM, Italija—Novak Đoković doživeo je u nedelju šok poraz u trećem kolu Internazionali BNL d’Italia, izgubivši od Alehandra Tabila 6-2, 6-3.

Odigravši svoj prvi meč otkako je doživeo bizarnu povredu glave po završetku uvodne runde pobedom nad Korentinom Moutetom, svetski broj 1 je bio savladan nosiocem broj 29 za jedan sat i sedam minuta na Kampo Centraleu. Za Tabila je to najveća pobeda u njegovoj karijeri u prvom pokušaju igrača Top 5.

Sumnje su se u početku kovitlale da li će Đoković biti u stanju da se takmiči nakon što ga je pogodila flaša sa vodom koja je padala dok je potpisivao autograme u petak uveče. Vrhunskog nosioca je obezbeđenje ispratilo sa terena i izvinulo mu se sa konferencije za medije posle meča, da bi kasnije ažurirao navijače na društvenim mrežama o njegovom stanju.

„Hvala vam na porukama zabrinutosti“, objavio je Đoković na Tviteru/X posle incidenta. „Ovo je bio nesrećan slučaj i dobro mi je da se odmaram u hotelu sa ledenim pakovanjem. Vidimo se u nedelju. #IBI24“

Naime, Činilo se da je Đoković povredu potekao u hodu kada je u subotu ariveo na trening noseći biciklistički hemet, koji je na vrhu kape afifikovao da bi posle treninga potpisio autograme.

Gledajući da zabeleži svoju 1100. pobedu u karijeri protiv Tabila, 24-godišnji Grend slem šampion, koji je nedavno objavio da se rastao od dugogodišnjeg trenera Gorana Ivaniševića i fitnes trenera Marka Pančija, izašao je na teren sporim korakom protiv 26-godišnjaka koji je prošle nedelje zaradio visok plasman u karijeri broj 32.

Tek što je odneo pobedu na ATP čelendžeru u Aix-en-Provenceu, Tabilo je prošao kroz svoju uvodnu rundu pobedom nad Janikom Hanfmanom i krenuo da radi na Đokoviću, trkajući se kroz uvodna četiri gema sa nekim eksplozivnim levim serviranjem i vatrenom moći sa terena.

Iako je Đoković uspeo da se ukrca na tablu, Tabilo se pokazao neprobojnim na servisu, servirao je prvi set na volej iza 11 pobednika na sedam neiznuđenih grešaka.

Drugi set počeo je na sličan način naglašeno za Tabila, koji je urlao sa 30:0 naniženo da bi slomio Đokovića zaostatka za duplom greškom i brzo se učvrstio i postavio sebi set i 2:0.

Đoković je prvi put pogurao Tabilo servis u šestom gemu, pratio je drop šotej da bi otvorio prednost od 15:30, ali je Čileanac odgovorio snažno pogođenim servisima i forhendima da vrati gem pod svoje uslove.

Reagujući snažno, Đoković se ogradio od još jednog deficita u dvostrukom brejku, ali je Tabilo ostao na tom putu, servirajući da sebi stavi gem iz pobede kako bi vratio pritisak na šestotimog šampiona Foro Italika.

Publika u Kampo Centraleu sedela je u zapanjenoj tišini dok je Đoković zaostajao 0:30 i promašio široko sa forhend strane kako bi izvukao meč loptu. Poslednja dupla greška Đokovića potvrdila je uznemirenost za Tabila, koji će se sledeći put suočiti sa brojem 16 Karenom Kačanovim za šansu da se plasira u svoje prvo četvrtfinale Mastersa 1000.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.