Marin Čilić kaže da je motivacija ‘jaka kao i uvek’ posle druge operacije kolena

Marin Čilić kaže da je motivacija 'jaka kao i uvek' posle druge operacije kolena

Šampion US Opena iz 2014. odigrao je samo šest mečeva na turneji u poslednje dve sezone.

Pre deset godina Marin Čilić je jurišao na titulu na Us Openu u jednom od najiznenađujućih Grend slem trijumfa u Open eri, pobedivši kolegu iznenađujućeg finalistu Keija Nišikorija u Njujorku. Usledila su još dva Grend slem finala, i visok plasman u karijeri broj 3.

Sada, sa 35 godina i sa dve operacije kolena u retrovizoru u poslednjih 12 meseci, Hrvat kaže da mu je motivacija „jaka kao i uvek“ da se vrati svom najboljem izdanju.

Čilić je potvrdio drugu operaciju desnog kolena u postu na društvenim mrežama ove nedelje, pošto je prvi put podvrgnut operaciji iste povrede početkom prošle godine.

„Poslednjih nekoliko meseci provedenih u pokušaju da pronađem rešenja za lečenje poteškoća koje imam sa kolenom“, napisao je Čilić na Instagramu u petak. „Doneo sam odluku da se podvrgnem još jednoj operaciji kolena, posle pažljivog razmatranja i puno korisnih saveta stručnih lekara.

„Ovo je izgledalo kao najbolja opcija da se krene napred kako bi se postigao potpuni oporavak.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Marin Čilić (@marincilic)

Čilić je u poslednje dve sezone odigrao samo šest mečeva glavnog žreba ATP lige. Hrvat je 2023. igrao na samo dva turnira, a ove godine je imao 0-4 pre odlaska na hijatus. U prvom od tih mečeva, protiv Nemca Jan-Lenarda Štrufa u Hong Kongu u uvodnoj nedelji sezone, imao je devet meč lopti pre nego što je izgubio 3-6, 7-6(4), 7-6(7).

Međutim, čini se da nijedna od tih nedaća nije umanjila Čilićev duh, kao i njegovo uverenje da još uvek može da igra na najvećim pozornicama.

„Moja želja da ponovo igram na najvišem nivou nije izbledela, naprotiv, jaka je kao i uvek i nadam se da će mi ova dodatna operacija pomoći da se približim tome da se vratim na teren“, rekao je Čilić.

„Ovo putovanje poslednjih 15 meseci je bilo izazovno, ali sam motivisan da vam se vratim i zahvalan svima na vašoj podršci.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.