Perfektan Hurkač na servisu se oprostio od Nadala iz Rima

Perfektan Hurkač na servisu se oprostio od Nadala iz Rima

10-godišnji šampion u Foro Italiku nije mogao da nađe način da vrati servis Poljaku

IRafaelov poslednji meč Nadal na Abierto de Rim, turnir na kojem je pobedio 10 prilika, bio protiv Huberta Hurkacz, a Poljak ga je osvojio 6-1 i 6-3. Poljak je pobedio sa Pravednost i jasnoća Ali, pošto je on odličan server, jedan od najboljih na stazi, njegov Savršenstvo na usluzi Premašila je sopstvene standarde i učinila ga nepristupačnim. Nadal nije imao šanse, mimo prvih gemova, da promeni momentum meča.

Na kraju okršaja, Rafa Izašao je sa staze besan Svojom igrom: vratio se da pobedi i bude konkurentan. Protiv Hurkacza je bilo, ali je jasno izgubio. Planirana je počast koja će biti ostavljena za bolju priliku: Rafa je pre svega teniser, vraća se u Dokažite se i dokažite da ćete ostaviti tenis takmičarski I danas nije bio zadovoljan.

Te prve utakmice imale su ep koji se očekuje i odgovara Rafi karijeri: prva je dobro prošla 10 min a prva dva su bila preko četvrt sata – „možda najduže što sam ikada igrao“, rekao je Hurkač. Rafa je imao Višestruke brejk lopte ali nije mogao da ih iskoristi i možda je to bio ključ daljeg razvoja meča, jer je Hurkač počeo da Steknite poverenje u svoju službu i da spojimo asove, poene za servis i prazne igre.

Rafa je pokušao sve, ali nije mogao da ga nađe kako da mu priđem. Imao Sedam brejk poeni – pet u prvom gemu – ali nisu mogli ništa da prebroje. Hubert je imao Pet I dobio je tri. Postigao je 83% efektivnosti sa prvim servisom koji je cirkulisao do prosek od 206 na sat sa vrhovima višim od 230.

Rafael Nadal je ostao na površini, brejk u drugom setu, ali sa Previše grešaka možda obeshrabrena time što nije pronašla način da Promena znaka stranke, ali sve u svemu odigrao je meč na svom nivou, u kojem je u ovoj fazi karijere ‘top 10’ morao da Pobedio si svoj nivo da bi te pobedio. Nadal napušta Rim sa 10 naslova na tvoju zaslugu, 70 pobeda u meču i a Foro Italico gužva, koja ga je žestoko oprostila. To je to…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.