Telefon Za zvonjavu Korentina Mouteta prekinuo meč u Rimu sa Novakom Đokovićem

Telefon Za zvonjavu Korentina Mouteta prekinuo meč u Rimu sa Novakom Đokovićem

Poziv dolazi iz kuće… ili u ovom slučaju, Moutet-ova teniska torba.

Poziv dolazi iz kuće… ili u ovom slučaju, teniska torba Corentina Mouteta. U urnebesnoj sceni na Internazionali BNL d’Italia u petak, francuz je zvonjavom prekinuo akciju rano u drugom setu svog meča drugog kola protiv svetskog broj 1 Novaka Đokovića.

S tim da je rezultat fino postavljen na dvojedn u prvom gemu drugog seta, igra je prekinuta pošto su svi prisutni na Kampo Centraleu tražili izvor zvuka. Brzo je 25-godišnji srećni gubitnik, koji je u glavni žreb ušao tek kada se njegov zemljak Artur Kazauks povukao, shvatio da mu pripada dok je publika urlala od smeha.

Kez obiluje, od kojih ni najmanje od Mouteta, Đokovića i sudije Karlosa Bernardesa, pošto je brzo sprintao na svoju klupu da utiša telefon (doduše ne pre nego što je izazvao više trbušnih smehova navijača pretvarajući se da se javlja) i igra se ubrzo nastavila.

Đoković je preuzeo prekid i u hodu između linija. Nakon što je osvojio pet uzastopnih gemova da bi uzeo prvi set, izgubio je samo jedan gem u drugom setu pobedom od 6:3, 6:1.

Na zabavu svih, uključujući Đokovića, Moutet je otrčao do svoje klupe i pravio se da se javlja na telefon.

Na zabavu svih, uključujući Đokovića, Moutet je otrčao do svoje klupe i pravio se da se javlja na telefon.

„Korentin je veoma talentovan igrač, ima sjajne ruke i veoma je nepredvidiv“, rekao je on posle toga na terenu. „Ne znaš šta će se sledeće pojaviti, a ja sam morao da ostanem fokusiran, što sam i uradio.“

Zvonjava telefona je česta pojava na teniskim događajima jer se odnosi na navijače na tribinama, ali manje, igrače. Međutim, čudna scena, zapravo, ima presedan – i još zabavnije je tako, sa Moutetovim sunarodnicima: pre dvanaest godina u Bastadu u Švedskoj, telefon Alize Kornet je čuveno zvonio dok se suočavala sa meč loptom protiv Karoline Voznijacki, a ranije ovog proleća u Barseloni, Harold Mejot se oglasio tokom meča sa Kameronom Norijem.

Međutim, dobroćudna scena brzo je ustupila mesto zabrinjavajućem za vrhunskog nosioca, koga je flaša sa vodom udarila u glavu dok je potpisivao autograme dok je napuštao teren po završetku meča i bila mu je potrebna lekarska pomoć.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.