Bivši šampion US Opena Dominik Tajem odlazi u penziju na kraju sezone

Bivši šampion US Opena Dominik Tajem odlazi u penziju na kraju sezone

Nazivajući to „veoma tužnom, ali i veoma lepom porukom“, bivši svetski broj 3 saopštio je svoju odluku nakon što se borio da se vrati u vrhunsku formu posle povrede zgloba.

LONDON (AP) — Bivši šampion Otvorenog prvenstva SAD Dominik Tajem planira da se penzioniše krajem godine, nakon što se mučio da se vrati u top formu posle povrede zgloba.

„Završiću karijeru krajem ove sezone“, rekao je Thiem u petak u videu objavljenom na Instagramu, nazivajući to „veoma tužnom, ali i veoma lepom porukom“.

Tridesetogodišnji austrijski igrač osvojio je svoju jedinu Grend slem titulu na Flašing Medousu 2020. Njegova pobeda u pet semena nad Aleksandrom Zverevim učinila je Thiem prvim čovekom koji je prebrodio deficit u dva seta u finalu Us Opena u poslednjih 71 godinu.

Bio je i drugoplasirani na tri Grend slema: Otvorenom prvenstvu Francuske 2018. i 2019. i Australijan openu 2020.

On je 2020. godine stigao do plasmana u karijeri broj 3 i ostao u prvih pet dok nije povredio desni zglob u junu 2021. godine, što ga je stavljalo na stranu devet meseci i od tada mu ometa igru.

Thiem je rekao da je jedan od razloga njegovog penzionisanja to što njegov zglob „nije baš onakao kakav bi trebalo da bude“.

„Drugi razlog je moje unutrašnje osećanje“, rekao je on. „Razmišljao sam o toj odluci veoma dugo.“

Thiem je osvojio ukupno 17 titula.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.