Samo legende: Endi Marej i Rafael Nadal dele ljubav u Rimu

Samo legende: Endi Marej i Rafael Nadal dele ljubav u Rimu

Dok su Britanci hvalili Rafino „brzo razmišljanje“, levičar je istakao da je Marej jedini igrač koji se približio „istom nivou“ kao i Big 3 tokom karijere.

Legende prepoznaju legende!

Dok se Endi Marej sprema da se vrati iz povrede zgloba, bivši svetski broj 1 je pratio akciju u Rimu.

Prirodno držeći korak sa poslednjim pojavljivanjem Rafaela Nadala na Foro Italiku, Marej je ponudio svoju prednost na neverovatan poen koji je levi bek osvojio pošto se okliznuo na osnovnoj liniji. Britov X post je zavirio u kvalitetne uvide koje će pružiti ako ikada odluči da se spusti sa komentara niz put.

„Mislim da su najbolji sportisti/igrači najbrži mislioci i to je savršena ilustracija toga“, počeo je on.

„Primećuješ kako Rafa ustaje od jeseni… Vidi da je dolazeća lopta dovoljno spora da će je dohvatiti tako da mu je potrebna delića sekunde da obriše desnu ruku na butini u slučaju da mu zatreba da bi kasnije pogodio bekhend u poenu.“.

Nadal, koji bi kasnije završio povratak u tri seta protiv kvalifikanta Zizua Bergsa, upitan je za svog dugogodišnjeg kolegu posle toga u štampi.

„Imao je mnogo finala. Bio je neverovatan igrač koji je verovatno igrao u teškom trenutku istorije tenisa jer deli turneju u udarnom terminu Novaka, Rodžera i mene“, rekao je 22-godišnji veliki pobednik.

„On je, po mom osećanju, bio taj koji je bio na istom nivou kao i mi uopšte. Kada su u pitanju pobede, istina je da je manje postigao. Kada je reč o nivou tenisa, u smislu mentalno držati pobednički duh iz nedelje u nedelju, on je bio jedini koji je bio veoma blizu da bude na istom nivou (kao) mi“.

Nadal je namestio susret u drugom kolu sa osmim nosiocem Hubertom Hurkačom. Španac traži svoju 11.

Dok Marej nije u Foro Italiku, stvari svakako idu na gore. Dva dana nakon što je najavljen od strane Ženevskog opena kao džoker, trostrukom velikom pobedniku potvrđeno je da će uzeti vajld kartu na Bordo čelendžeru sledeće nedelje. Otkriveno je i da će Marej biti partner Denu Evansu u dublu na Rolan Garosu, što je mogući pregled onoga što sledi na Olimpijskim igrama u Parizu 2024?

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.