Disciplinovana priprema pomaže DžengU Ćinvenu da postigne prvu pobedu u Rimu

Disciplinovana priprema pomaže DžengU Ćinvenu da postigne prvu pobedu u Rimu

Finalistkinja Australijan opena oporavila se od povrede desne noge koja ju je primorala da se penzioniše u Madridu i do sada je sve poslovala na Internazionali BNL d’Italia.

RIM, Italija—Dženg Ćinven ostavila je svoje snove o rimskom odmoru po strani u korist disciplinovanog pristupa Internazionali BNL d’Italia, gde se pobednički vratila u akciju nakon što ju je povreda desne noge primorala da se penzioniše prošle nedelje u Madridu.

„Fizički bih to rekao, trenutno sam 95 odsto“, potvrdio mi je nosilac br. 7 posle pobede od 6-2, 6:0 nad Amerikankom Šelbi Rodžers. „Ne bih rekao 100 odsto jer nikada ništa nije 100 odsto, ali očigledno sam mnogo, mnogo bolji u poređenju sa Madridom“.

Odlazak u uvodnu rundu penzije na Mutua Madrid Openu iznenadio se u svetlu njene čvrste forme nedelju dana ranije na Velikoj nagradi Porsche Tennis, ali je Dženg priznala da je igrala povređena u Štutgartu kao rezultat prolećnog rasporeda prepunog džema.

„Dolazila sam iz Kine, igrala sam Bili Džin King kup dva dana pre turnira“, objasnila je ona. „Promena vremena, džet-lag, sve, nije mi bilo lako.

„Još od Majamija, moj raspored je bio kao bum, bum, bum, bum, kao veoma, Veoma Pun! Tamo sam se povredio, ali to je deo tenisa“

Tako je dobar osećaj biti u stanju da trčiš, da uhvatiš sve drop šote, da možeš slobodno da se krećeš po terenu bez ikakvog straha. Kada je telo zdravo, ne shvatate koliko je dobro samo biti na terenu, igrati tenis i uživati u takmičenju. Zheng Qinwen

Dženg je održala pet meč lopti u svom drugom kolu u Štutgartu protiv Marte Kostjuk, koja je prošla dalje i stigla do finala, pošto je preživela finalistu Australijan opena 6-2, 4-6, 7-5.

„Znam da nije bilo povrede, pobedio bih, ali ovo se dešava“, rekao je Dženg.

Ona je preuzela nedelju dana od terena za vežbanje u nadi da će se oporaviti na vreme za Madrid, ali je na kraju stigla nedovoljno potkovana za Čaja Medžiku i nije bila u stanju da završi svoj meč protiv Julije Putinceva, zaostaje 7-5, 2-0.

„Shvatio sam da moj mozak nije spreman i da se moje telo plaši da gura jer je prošlo mnogo vremena bez igranja tenisa. Tako da sam se povukao tokom meča jer sam primetio da, na nekoliko šuteva, nisam bio u stanju da trčim“, objasnio je Dženg.

Posle trening bloka u Barseloni sa trenerom Pereom Ribom, koji je bio deo koučing tima Koko Gauf kada je Amerikanac osvojio US Open 2023. godine, Dženg je odahnuo kada nije pronašao lažne startove protiv Rodžersa i pogodio šest asova na putu ka 74-minutnom naletu.

„Tako je dobar osećaj biti u stanju da trčiš, da hvataš sve drop šote, da možeš slobodno da se krećeš po terenu bez ikakvog straha. Kada je telo zdravo, ne shvatate koliko je dobro samo biti na terenu, igrati tenis i uživati u takmičenju“.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Zheng Qinwen (@zhengqinwen_tennis)

Priprema je značila da Dženg, koja se tek drugi put pojavila u karijeri u Rimu, tek treba da zauzme veći deo grada izvan Foro Italika.

„U Kini čujemo mnogo o tome koliko rim ima godina, a prošle godine sam zaista želeo da istražujem prošle godine ali ništa od toga nisam video! I ja sam bio u četvrtfinalu, tako da, to je šteta, zar ne?“

Poznati ljubitelj sladoleda, Zheng — delimično sa ukusima kao što su kafa i kolači & krem – nije sebi dozvolila ni šolju sladoleda.

„Posle povrede, pokušavam dodatno da vodim računa o ishrani. Rekoh, „Bez slatkiљa!“ Trudim se da se što bolje hranim i oporavljam jer mislim da mali detalji mogu mnogo da promene vaš učinak na terenu. Ali čuo sam od svog tima da je to veoma dobro!“

Dženg se u međuvremenu zadovoljava slatkim pobedama, rezervišući okršaj u trećem kolu sa br. 29 nosiocem Lindom Noskovom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.