Austrijanac Dominik Tajem najavio odlazak u penziju na kraju sezone

Austrijanac Dominik Tajem najavio odlazak u penziju na kraju sezone

Tridesetogodišnji teniser se krajem 2024. javno oprostio zbog aktuelnih problema u desnom zglobu

IAustrijanac Dominik Tajem saopštio je u petak da će 2024. biti njegova poslednja aktivna sezona zbog stalnih fizičkih problema koje ima u desnom zglobu. Ovaj 30-godišnjak je svoj oproštaj potvrdio emotivnim videom na društvenim mrežama, u kojem je uveravao da će „završiti karijeru na kraju ove sezone (…). Moja lutka nije onakaka kako bi trebalo da bude i kako ja ћelim da bude. Dugo sam razmišljao o toj odluci.“

Preokret u Thiem-ovoj karijeri došao je 22. juna 2021. godine. Tog dana teniser je slomio desni zglob u 16. kolu Šampionata Majorke protiv Francuza Adrijana Manarina. Povoljnim rezultatom 5:2 odmah je primetio ozbiljnost povrede i odlučio da se povuče.

U to vreme je bio broj 5 na svetu – dostigao je broj 3 u najboljim godinama – ali je proveo mnogo meseci daleko od terena i od tada je ponovo spojen sa igrom koja ga je dovela do pobede, na primer, US Open 2020 ili 17 titula na njegovo ime pre povrede. Pored toga, igrao je u važnim pobedama protiv ‘Velike trojke’: pet pobeda nad Đokovićem u 12 susreta, 6 nad Nadalom u 16 mečeva i pet nad Federerom u još sedam mečeva.

Posle pokušavajući da se vrati svom najboljem izdanju, i igrajući u brojnim glavnim žrebovima turnira zahvaljujući pozivnicama, Thiem će na kraju ove sezone pozvati dan na svoju karijeru. „Staviću tačku na svoju karijeru krajem 2024.“, rekao je on. „Bila je ovo neverovatna trka, osvajao sam titule, bio sam uspešan. Putovanje je bilo neverovatno. Uzbuđen sam zbog onoga što sledi.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.