Hubert Hurckaz, ‘top’ sa kojima će se Nadal suočiti u drugom kolu u Rimu

Hubert Hurckaz, 'top' sa kojima će se Nadal suočiti u drugom kolu u Rimu

Poljak je teniser sa najboljim servisom na turneji, sa prosekom od 14,3 asa po meču

Rafael Nadal ima lakmus test u svom meču drugog kola na Mastersu 1000 u Rimu. Posle teške pobede na svom debiju protiv Belgijskog Bergsa, Hubert Hurckaz je njegov sledeći protivnik na Foro Italiku. Poljak, osvajač osam ATP titula, uključujući dve Masters 1000 titule: Majami 2021 i Šangaj 2023, upravo je osvojio svoju prvu titulu u karijeri na šljaci, posle osvajanja 250 ATP turnira Estoril prve nedelje aprila.

Uprkos tome što nije prošao prve runde u Monte Karlo I Madridu, Poljak ima Smrtonosno oružje: Vaša služba. Relevantnost servisa u novije vreme eksponencijalno se povećala, zbog brzine kojom traje reket sport. Pored toga, to je udarac u kojem imate potpunu kontrolu, nad kojom protivnik nema uticaja.

Najbolje serviranje na stazi

Hubert Hurkacz, broj 9 na ATP rang listi, u smislu Usluga, Vodi stajanje na stazi. Kao da je top, sa u proseku 204 km/h na prvom servisu, delite sa Ben Šelton najbrže servira. Ne samo sa ovim, prvih 10 je u pratnji akutnost of a Snajperista, biti teniser sa Best Serve Rating in the World: 299.2. Moć i preciznost koja ga takođe navodi da bude teniser sa Najveći procenat uspeha na prvom servisu, sa 78,9%, prema studiji koju je ove godine objavio ATP.

ATP

Kao da to nije bilo dovoljno. Hurkacz To je takođe onaj koji ima najviše ‘Kečevi’ prosek po utakmici, sa 14,3 keca, daleko od drugog najboljeg (Američki Eubanks sa 11’5). Ove cifre su ga naterale prvi igrač ispod dva metra visok koji je pogodio više od 1000 asova u sezoni, sa 1031 as u 2023., od najboljeg Raonića 2014.

Pravi test nivoa u odnosu na top 10, prvi Rafael Nadal će se suočiti od povratka i sa kojim se nikada ranije nije suočio. Desetostruki šampion na Foro Italiku sastaće se u subotu sa najboljim serverom trenutka, pošto je postao teniser sa najviše nastupa (19) i pobeda (70) turnira.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.