Antomi Ramos blista na turniru u Réunionu i igraće u Gran Kanariji

Antomi Ramos blista na turniru u Réunionu i igraće u Gran Kanariji

Falls in singles final to world No. 1

IGran Kanarija Antomi Ramos, šesti na ITF svetskoj rang listi i dvostruki svetski šampion u tenisu na plaži, stigao do finala singla na turniru na Ostrvima Sastanak a zatim će igrati Peščanu seriju Classic ITF Beachtennis Gran Kanarija 2024, koji se smatra jednim od Grend slemova tenisa na plaži, koji će se održati od 17. do 19. maja.

Ramos izgubljen od sveta br. 1 Nikola Gianotti, do 9/6. Od petka će igrati zajedno sa saigračem, Brazilcem Hugom Ruso, za modalitet ‘kraljice’, dvojnika. ITF takmičenje u vrhunskom letu Reunion nudi 75.000 dolara nagradnog novca i 600 ITF poena. Ramos, sportista iz CT Lukas Sousa, u Kampinasu, nastojaće da revalidira hegemoniju na turniru koji je osvojio 2019. sa ruskim Nikitom Burmakin i između 2021. i 2023. sve sa italijanskim Mikeleom Cappelletti.

„Očekivanja su Brani naslov. Stvarno bih voleo da podignem još jednu čašu. Dobro smo, samouvereni, radimo na svojim nedostacima da ih preokrenemo i pobedimo“, rekao je on. sponzori: ZAND Beach Tennis, Benevix, Oakley, Umuarama Concessionárias, FLABT, Vitao Alimentos, Dauf i Uvas Mimo.

Antomi i Hugo su osnovali par u martu i došli do njega Tri polufinala na poslednja četiri turnira u Petrolini, Balneário Camboriú i Marechal Deodoro, sve u kategoriji BT 400.

Kasnije će igrati u Gran Kanarija, turnir u organizaciji ApPROBA Beach Tennis i koji je promovisao Cabildo de Gran Canaria uz saradnju Kraljevske španske teniske federacije, između ostalih institucija. Imaće oko 300 učesnika 20 nacionalnosti. Među njima je i prvih 10 na rang listi u muškoj i ženskoj kategoriji.

Sa ukupno $50,000 nagradni fondza mušku i žensku dubl apsolutnu kategoriju, ovogodišnje izdanje donosi kao novinu proslavu prethodnog turnira BT50 kategorije, sa 4.000 dolara, takođe bodovanjem za ITF Beach Tennis World Tour 2024.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.