„Nije spreman za nastup“: Oprezni Mateo Beretini izašao iz Rima treću godinu za redom

"Nije spreman za nastup": Oprezni Mateo Beretini izašao iz Rima treću godinu za redom

Reče nekadašnji svet br. 6: „Moram da sklonim svoje srce, rekao bih, upotrebi mozak još malo.“

Već treću godinu trčanja Mateo Beretini propustiće turnir u rodnom gradu – ovog puta kao rezultat bolesti koja ga je takođe držala podalje od Mutua Madrid Opena.

Rodom iz Rima se u sredu povukao iz Internazionali BNL d’Italia. Beretini, koji je u četvrtak trebalo da se suoči sa zemljakom Stefanom Napolitanom, objasnio je da je potrebno da zauzme iskren pristup svojom odlukom da se odlože takmičenju.

„Nisam spreman da nastupam i da dam sve od sebe na terenu. Pokušao sam sve jer je ovaj turnir ekstra poseban za mene“, rekao je Beretini u izjavi za Press.

„Moram da sklonim srce, rekao bih, da još malo koristim mozak. Razmislite o tome šta je najvažnije za mene, a to je moje zdravlje i da se ne povredim ponovo, da ne budem mesecima odsutan sa terena potencijalno.“

Berrettini je trenutno rangiran kao broj 95.

Berrettini je trenutno rangiran kao broj 95.

Beretini je stao na stranu od prošlog septembra do početka marta sa povredom zgloba koju je doživeo tokom drugog kola Us Opena. Po povratku u akciju, bivši finalista Vimbldona završio je drugoplasirani na Finiks čelendžeru.

Manje od mesec dana kasnije, Beretini je trijumfovao u Marakešu za svoju osmu ATP titulu i prvu od juna 2022. Potom se na odlučujući način poklonio Miomiru Kecmanoviću, pošto je napravio brzi preokret na Mastersu Roleks Monte Karlo i od tada nije igrao.

„Sa puno tuge moram da se povučem. Samo razmislite o ovom turniru za 2025. godinu i nadamo se da se ništa neće desiti. Možda bi voleo da se nešto desi tako da se ništa neće desiti“, rekao je on.

Sledeće zakazano pojavljivanje 28-godišnjaka je Rolan Garos. Beretini je pokušao da uđe i u Ženevu i u Lion, ali njegov zaštićeni plasman nije bio dovoljno visok da uđe ni u ATP 250 događaj koji vodi u drugi mejdžor sezone. U zavisnosti od podizanja igrača ili džokera, to bi moglo da se promeni.

Napolitano je trebalo da se suoči sa srećnim gubitnikom Džej Džej Volfom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.