Angelique Kerber klizi u ritam glinenog terena sa dominantnim početkom rimske kampanje

Angelique Kerber klizi u ritam glinenog terena sa dominantnim početkom rimske kampanje

Nova mama je doživela spor početak ljuljaške na šljaci, ali je u finoj formi na Internazionali BNL d’Italia, ispustivši samo četiri utakmice kroz svoje prve dve utakmice.

RIM, Italija—Anđelik Kerber se oseća odlučno kod kuće na terenima od gline na Internazionali BNL d’Italia: bivša svetska broj 1 je ispustila samo četiri utakmice kroz svoje prve dve utakmice i ulazi u treće kolo svog prvog turnira na šljaci WTA 1000 od 2021.

„To je dobra pobeda za mene, posebno na šljaci“, rekla je ona posle pobede od 6-3, 6-0 nad no. 17 nosiocem Veronikom Kudermetovom. „Osećao sam se dobro do sada. Nisam imao toliko mečeva na šljaci, tako da je uvek dobro imati još jedan meč na podlozi“.

Kerber je odnela pobede na tri od četiri velika turnira, ali šljaka je dugo bila njen bugbear, nikada nije prošla četvrtfinale Rolan Garosa u 15 prethodnih nastupa. Igrajući svoju prvu sezonu otkako je rodila ćerku Lijanu, nova mama je počela ovu glinenu ljuljašku ispod radara nakon što je bolest na Kupu Bili Džin King dovela do prevremenog izlaska sa Velike nagrade Porše tenisa u Štutgartu.

„Prelazak na glinu mi je uvek težak“, uzdahnuo je Kerber, koji poznato nije ljubitelj vežbanja. „Tu su duži mitinzi, lopta odskače mnogo više, a vi morate da se prilagodite što je bolje moguće. Takođe morate da budete mentalno spremni da započnete borbu tamo.“

Tridesetšednogodišnjakinja je izgledala oštro kao i uvek na Foro Italiku, podržao je pobedu od 6-1, 6-0 nad Amerikankom Loren Dejvis i tako otpustio Kudermetovu za jedva sat vremena na terenu 12.

„Za sada se osećam dobro, ali samo gledam iz dana u dan i meč da se poklopi“, rekao mi je Kerber sažeto u mešovitoj zoni posle meča.

Kao putujuća i zaposlena mama, Kerber je bila zadovoljna svojim zakazivanjem u četvrtak, onim koji joj je dozvolio da se vrati porodici i pripremi za sledeći meč.

„Potrebno je da pronađete svoju rutinu, svoj ritam, a za sve je potrebno vreme, sigurno“, rekao je Kerber o balansiranju karijere i majčinstva. „To je nova situacija za mene, moj tim i sve. I ja sada mnogo više uživam u slobodno vreme. Bilo je sjajno imati zaista rani meč danas, tako da mogu da uživam i danas i sutra. Ali, naravno, to je potpuno nova situacija u odnosu na ono što sam imao ranije.“

Polufinalistkinja iz Rima 2012. godine verovatno će se počastiti kulinarskim udarcem špageta karbonara 2012. godine, pre nego što preuzme no. 14 nosioca Ekaterinu Aleksandrovu ili kvalifikanta Aliaksandru Sasnovič. Vrhunski nosilac Iga Sviatek nazire se kao mogući protivnik u četvrtom kolu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.