Pregled klađenja: Tomas Mačak protiv Matea Arnaldija, Rim

Pregled klađenja: Tomas Mačak protiv Matea Arnaldija, Rim

Mačak je sa 2:0 protiv Arnaldija, ali italijan je malo oštriji na šljaci i imaće publiku u svom uglu.

U četvrtak, 9. maja, tomaš Mačak i Mateo Arnaldi će se sukobiti u uzbudljivom meču u Rimu. Dok je Mačak sa 2:0 protiv Arnaldija, volim da Italijan pokrije malu utakmicu raširenu u svom domaćem Masters 1000 događaju. Arnaldi, koji je rođen u Sanremu, u Italiji, imaće publiku koja jede iz dlana na Internazionali BNL d’Italia. A Arnaldi je takođe malo više dokazan na glini.

Koliko god da je Mačak već postigao u karijeri, on je samo 5-6 na šljaci na ATP nivou. A Mačak nikada nije osvojio turnir na šljaci, čak ni na čelendžer nivou. Pa, Arnaldi je 13-11 na šljaci u svojoj ATP karijeri, i 10-8 je na prašini u poslednje 52 nedelje. Italijan je osvojio i pet turnira na čelendžeru na šljaci, tako da je ovo podloga koja može da izvuče najbolje iz njegove igre. Mislim da ćemo videti da se to materijalizuje na ovom takmičenju, pogotovo sa dodatim adrenalinom koji će dobiti od publike.

Oba ova igrača igraju slične stilove – opisao bih obojicu kao čvrste osnovce sa sposobnošću da budu agresivni kada je to potrebno. Ali Mačak će verovatno imati još nekoliko nepredviđenih grešaka u onome što bi trebalo da bude nesamosna atmosfera. Arnaldijeva sposobnost da ide na veliko sa forhend strane, pogotovo sa nekim teškim topspinom, biće oružje u ovim uslovima. On je takođe malo udobniji u serviranju na ovoj podlozi: u 11 mečeva na šljaci u karijeri, Mačačov procenat zadrška je samo 69,2 odsto, dok je Arnaldi 77,4 odsto. Sporiji uslovi ovde će samo olakšati Arnaldiju da pokupi Mačačov servis.

Sve u svemu, ovo je turnir na kojem ćete želeti da podržate neke Italijane, pošto navijači znaju kako da osnaћe svoje momke u Rimu. Par koji sa činjenicom da Arnaldi ima igru koja je malo bolje pogodna za glinu, teško je ne ometi ga da pokrije širenje od 2,5 utakmice.

Pik: Arnaldi -2.5 Igre (-111)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.