„Zahvalan“ Andrej Rublev daje povike madridskim lekarima dok odlazi u Rim

"Zahvalan" Andrej Rublev daje povike madridskim lekarima dok odlazi u Rim

Madridski šampion podelio je novosti nakon što je otkrio svoje mučno putovanje do titule – koje je podrazumevalo borbu i kroz bolest i povredu pre odlaska u bolnicu posle finala.

Navijači Andreja Rubleva, dišite. Rus je podelio pozitivnu zdravstvenu ispravku na društvenim medijima nakon što je prevazišao bolest i povredu – plus inspirisani Feliks Auger-Alijasime – da podigne trofej Mutua Madrid Opena u nedelju.

Ovaj 26-godišnjak je zabrinuo navijače i medije nakon što je obelodanio šta je tačno potrebno da bi se došlo do titule, njegovog drugog ATP Mastersa 1000 u karijeri. Rublev je na turnir došao na leđima gubitničkog niza od četiri meča u svetlu kontroverznog neispunjavanja obaveza u Dubaiju – ali kada se jednom vratio na pobednički način navodno je počeo da trpi simptome bolesti, što je, čini se, aktiviralo mizeran lanac događaja.

Pročitajte: Andrej Rublev je ‘najponosniji’ na koji je ikada bio nakon što je prkosio nedaćama u pobedi Madrida

„Još uvek sam bolestan, a sutra ću, pretpostavljam, otići u bolnicu na potpunu proveru“, rekao je Rublev novinarima posle finala.

„Ne znam tačno šta se dešava, jer sam već osam, devet dana bolestan, a ovo nije normalno… Normalno celog života, da sam bolestan, to je dva, tri dana, maksimalno… Ovog puta, prvi put se osećam najgore u životu…

„U meni je puna lekova!“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Andrey Rublev (@andreyrublev)

Tokom raznih intervjua posle meča, Rublev je opisao da se borio sa bolešću koja mu je ostavila grlo „potpuno blokirano“ – primoravajući ga da preživi na „hrani za bebe“ nekoliko dana – kao i glavobolju, groznicu i nesanicu. Povrh toga, kaže Rublev, prst na levom stopalu takođe je postao otečen do te mere da je jedva mogao da obuje cipele.

„Osećaj je sličan onom kada je pokvaren, valjda. Zato su mi stavljali anesteziju da je ne osećam“, otkrio je Rublev.

Sada, posle preko potrebnog odmora, Rublev se izgleda oporavio od iskušenja dok je delio svoj prvi izveštaj na društvenim mrežama posle pobede na Madrid Openu. Rus je viđen kako se bavi zavojem na četvrtom petom levom stopalu na grupnoj fotografiji sa lekarima u medicinskom centru Sanitas.

Šampion Madrid Opena Rublev je na Sanitasu uzviknuo "neverovatnim ljudima i doktorima".

Šampion Madrid Opena Rublev je na Sanitasu uzviknuo „neverovatnim ljudima i doktorima“.

„Reči ne mogu da objasne koliko sam (ja) zahvalan svim (doktorima) u ‘Bolnici Universitario Sanitas La Zarzuela'“, napisao je Rublev u natpisu. „Vi ste neverovatni ljudi i doktori, hvala vam što ste mi pomogli da ozdravim! (To) mi mnogo znači.“

Rublev je u Madridu završio preokret od 180 tako što je prekinuo svoj niz poraza od četiri meča na najbolji mogući način: pobedom od šest mečeva do titule na 1000 nivoa. Usput je 26-godišnjak srušio dvostruki branilac titule Karlosa Alkaraza i glavnog Amerikanca Tejlora Frica, pre nego što je u finalu pobedio Auger-Alijasimea 4-6, 7-5, 7-5.

Rublev, koji nastupa po rasporedu treninga u četvrtak u Rimu, od srede će biti nosilac broj 4 u Internazionali BNL d’Italia sa glavnim žrebom ATP akcije. On u drugom kolu čeka pobednika meča Emil Rusuvuori i Markos Điron.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.