Još jedan teniser suspendovan zbog korupcije povezane sa sindikatom nameštanja mečeva u Belgiji

Sport na TV-u za nedelju, 5. maj

Niže rangirani argentinski teniser povezan sa sindikatom nameštanja mečeva u Belgiji suspendovan je na pet godina zbog korupcije

LONDON (AP) — Niže rangirani argentinski teniser povezan sa sindikatom nameštanja mečeva u Belgiji suspendovan je na pet godina zbog korupcije, saopštila je u sredu Međunarodna agencija za integritet tenisa.

Eduardo Agustin Tore sankcionisan je za prekršaje iz 2017. godine u vezi sa krivičnim slučajem Grigora Sargsjana, vođe sindikata, kome je prošle godine izrečena petogodišnja zatvorska kazna.

Torre, koji je u septembru 2014.

Ne reagujući na to, „Tore je efektivno priznao odgovornost za sve optužbe i priznao sankcije“, navodi ITIA.

Tore je takođe kažnjen sa 35.000 dolara.

ITIA je do sada suspendovala najmanje 15 tenisera zbog korupcije povezane sa sindikatom nameštanja mečeva koji je vodio Sargsjan.

___

AP fudbal:

https://apnews.com/hub/soccer

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.