Camila Giorgi tiho odlazi nakon što se ime pojavi na ITIA listi penzionisanih igrača

Camila Giorgi tiho odlazi nakon što se ime pojavi na ITIA listi penzionisanih igrača

Ovaj 32-godišnjak se poslednji put takmičio na Otvorenom prvenstvu Majamija i nije ušao na Rolan Garos.

Prepustite Kamili Đorđi da ode sa turneje života bez ijedne reči.

Đorđijevo ime se u utorak zvanično pojavilo na listi penzionisanih igrača Međunarodne agencije za integritet tenis (ITIA).

Sve do broj 116 na WTA rang listi, Italijanka primetno nije ušla na Rolan Garos pre nego što je izbila vest o njenom iznenađujućem statusu u karijeri. Ona o toj odluci nije objavila na svojim društvenim mrežama niti se od srede popodne pozabavila tim pitanjem sa medijima.

Đorđi je u oktobru 2018. dostigao visinu karijere br. 26.

Đorđi je u oktobru 2018. dostigao visinu karijere br. 26.

Tridesetdvogodišnjak se nedavno takmičio na Otvorenom prvenstvu Majamija, pobedivši u dve utakmice protiv svetskog broj 1 Iga Sviateka u porazu u drugom kolu. Đorđi je osporio pet takmičenja u 2024.

Proglašavajući se penzionisanom, Đorđi će morati da se učini dostupnom za testiranje van konkurencije najmanje šest meseci ako se predomisli.

Rodom iz Macerata, Đorđi je četvorostruki pobednik na WTA Turu. Svoj prvi trofej podigla je 2015. na Rosmalen (trava) i kasnije proslavila najveći uspeh kada je savladala Karolinu Pliškovu i osvojila turnir na nivou 2021.

Na Grend slem sceni, najbolji rezultat Đordija bio je četvrtfinalni nalet na Vimbldonu 2018. Plasirala se i u kolo 16. kola na US Openu (2013) i Rolan Garosu (2022) da bi na Australijan openu prošla sa pet rezultata u trećem kolu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.