Rafael Nadal u Rimu: „Sada uživam da igram“

Rafael Nadal u Rimu: "Sada uživam da igram"

10- godišnji šampion u Rimu je veoma motivisan da se suoči sa svojim novim prisustvom u Foro Italiku

RAphael Nadal On je bio optimista u pogledu svoje forme uoči Masters 1000 Roma, u svom tradicionalnom javnom nastupu uoči svakog turnira, i uveravao ga da je “ srećan„, koji „Uћivaj“ tenisa i da se situacija dosta promenila u odnosu na pre mesec dana, kada nije bio u mogućnosti da igra Barselona, Madrid i Rim uzastopno.

„Bio sam kod kuće nekoliko dana Odmara Posle Madrida, došao sam u Rim i mogao da treniram. Uzbuđen sam što ću igrati ovde, gde imam nezaboravne trenutke. To je moj Treжi turnir i to su oni Dobro Vesti. Moram da nastavim da gledam iz dana u dan, ali sam zadovoljan kako se osećam“, rekao je on na Foro Italiku.

Teniser Manacor Izgubio je u Madridu u 16. kolu, iako ceni poboljšanje fizičke kondicije: „To je dobar trenutak uprkos činjenici da su igrači Rezultate Nemojte da idete u pratnju. Sam Uћivam Uzgred, igranje. Sam srećan radeći ono što ja radim. Kada govorim o penziji, to nije zato što više nisam srećan što igram ili se ne osećam dovoljno takmičarski. Radi se o telu Nisam mogao da igram nedeljama za redom, Nisam bio u stanju da dozvolim sebi da treniram i uživam u treninzima na dnevnoj bazi“, insistirao je on.

U dobrom sam trenutku iako rezultati nisu dobri.“

Rafael Nadal. Teniser

O svom poboljšanju, rekao je, „Moj Evolucija Nije isto svaki dan. Čak i posle Barselone, imao sam nekoliko trenutaka Teљko u Madridu. Иak i ovde prvog dana. Ali u opštoj perspektivi, linija je RastućiNema sumnje. Tako da da, srećna sam što sam danas tu gde jesam jer je pre mesec dana za mene to bilo Skoro nemoguće da pomislim da bih mogao da igram u Barseloni, onda u Madridu, a sada da budem ovde u Rimu“.

Nadal je najodlikovaniji igrač u Rimu, sa 10 naslova, i jedan od najomiljenijih od italijanske javnosti. Ima lepe uspomene na svoje prve titule na italijanskoj šljaci, kada je odigrano najbolje od njegovog najboljeg. Pet setova. „Najlepše sećanje je prvo. Neizbrisivi trenuci su uvek Best-of-Five i nedostaje mi da igram Masters 1000 u 5 setu. Zato imam bolje uspomene na finale protiv Coria I Federer“ objasnio je. “ To je sjajan osećaj, publika je veoma strastvena. Ovaj turnir je deo istorije našeg sporta i osećam se srećno što igram ovde. Veoma sam motivisan“, dodao je on.

Pored toga, govorio je o talasu Lezije koji je napustio turnir bez Janika Greљnik ni Karlosa Alkaraz„Povrede su uvek bile tu. To je istina. Razumem da je za Italijane što Jannik nije ovde strašna vest, pogotovo zbog toga kako igra ove godine. Ako želimo da pričamo o tome zašto se ljudi povrede, ja to vrlo jasno kažem: Kada gurneš svoje telo do krajnjih granica, na kraju se povrediš. Kada tenisa je sve više Brzo, povrediš se. Kada igraš veći deo godine na terenima Teљko A površine su jače na telu, povrediš se. To je jednostavan odgovor“, rekao je on.

Ako gurnete svoje telo do granice i tenis je sve brži i brži, dobijate povrede“.

Rafael Nadal, teniser.

„Onda je tu drugi svet. Turnira. Radi se o poslu, o samom sportu. To je još jedan razgovor. Na kraju, igrači žele da zarađuju. Turnir želi da osvoji novac. Dakle, ceo ciklus je taj koji se spoji. Prihvatili smo tu ulogu“, rekao je on. „Ja Izgubio Mnogo važnih turnira, veoma važnih u mojoj karijeri zbog povreda. Kao igrač ne možeš Ћali od toga. Prihvataš šta se dešava. Nastavi dalje. Ako se povredite, morate dobro da se oporavite“, rekao je on.

Carlos i Jannik „su mladi ljudi. Imaće mnogo prilika da igraju u Rimu i da imaju mnogo Uspeh Ovde. Nema drame. Turnir će opstati i bez Karlosa i Janika koji su super važni igrači za bilo koji događaj. Tužan sam jer mislim da je Jannik Zasluћuje sviraj ovde. Želim njemu, i Karlosu naravno, sve najbolje i želim da ih upoznam u budućnosti. Rolan Garos„, rekao je on.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.