Ovo je Zizu Bergs, Nadalov rival u Rimu: Pobednik čelendžer kola… nazvan po Zidanu

Ovo je Zizu Bergs, Nadalov rival u Rimu: Pobednik čelendžer kola... nazvan po Zidanu

Ima osam titula na ‘B’ profesionalnom kolu

Zizou Bergs, Rafaelov rival Nadal na svom Mastersu 1000 debituje Rim, je jedan od onih igrača za koje se često kaže da imaju ‘Kratka’ lista pobednika. Pogrešno, jer je tako samo ako pogledate njegove mečeve na ATP kolo. Zato što je belgijski teniser zapravo jedan od onih koji, kao Najveći deo profesionalnih tenisera, oni uglavnom razvijaju svoj kalendar na kolo Challenger i ITF.

Bergs, u stvari, nije teniser Roman. Ima 24 godine i iako njegov rekord beleži samo 23 MEČA ATP singla sa devet pobeda, na turneji Izazivaи 132, sa 88 poraza, i cenjenim brojem Osvojeno osam titula, plus još četiri na ITF kolu.

Belgijski teniser je trenutno 103. Prethodne, u kojoj je pobedio Amerikanca Kipsone (4-6, 6-3 i 6-4) i kineski Šang Jungčen 6-4, 7-6. Do sada je ove godine pobedio. Tallahasse i stigao do finala Sarasota. Dobri rezultati, ali svi igrači koje je pobedio su ispod prvih 200.

Desnoruki i obučen od strane svog belgijskog prethodnika Rubena Bemelmans, duguje svoje ime divljenju svojih roditelja zinedinu Zidan, što verovatno neće biti ‘problem savesti’ za velikog madridistu koji je Rafael Nadal. U ‘normalnim’ okolnostima, čini se da Nadal teoretski ne bi trebalo da ima velikane Poteškoće protiv njega, ali okolnosti Nadalove karijere nisu baš Normalno I ako je Bergs u ovoj igri to je zato љto je sposoban da je igra. I svaki teniski meč je nepoznat.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.