Od intenziteta do milosti: Divljenje Koko Gauf Rafaelu Nadalu je duboko

Od intenziteta do milosti: Divljenje Koko Gauf Rafaelu Nadalu je duboko

Konačno je pogodila aktuelna šampionka Ju-Es opena da se Rafina karijera svodi na to.

Kada su Rafaela Nadala prošle nedelje poslali organizatori Mutua Madrid Opena specijalnom ceremonijom počasti, to je bila razumljivo emotivna scena. To je obeležilo njegovo poslednje pojavljivanje na turneji u Caja Magici.

Kako je Koko Gauf zauzela scenu, konačno je registrovala kod nje da se 22-godišnji veliki šampion u karijeri svodi na to.

„Još uvek nije pogodilo to što se povlači. Sada kada sam ih video da rade malu ceremoniju posle, bio sam u fazonu da je ovo stvaran život, ovo je stvarno“, rekao je Gauf novinarima u utorak u Rimu.

Način na koji Nadal sprovodi svoj rad jedan je od kvaliteta koji je odjeknuo sa toliko navijača tokom godina. Uključujući Gaufa, koji ga je izdvojio kao jedinu igračica koja uvek komanduje njenom pažnjom.

„Njegov mentalitet i intenzitet je nešto čemu se divim. Iskreno, on je verovatno jedini igrač koji kada vežbam na terenu pored njega, bukvalno bih se zonila van treninga da bih ga posmatrala“, rekla je ona.

„Vežbao sam pored nekih neverovatnih igrača na turneji. On je jedini kojem se moje oko иudi. Bez uvrede prema drugim igračima, ali to je nešto u vezi njega i njegove aure i intenziteta u kojem sve radi. To je samo nešto na šta se kao mlad igrač treba da se osvrnem.“

Gauf ima 3-2 u odnosu na prva dva evropska nastupa na šljaci ove sezone.

Gauf ima 3-2 u odnosu na prva dva evropska nastupa na šljaci ove sezone.

Nije samo Nadalovo ponašanje na terenu ono što Gauf ceni. To su detalji kada kamere takođe ne snimaju taj sabljasti.

„Samo milost koju pokazuje. On je veoma fina osoba. Sećam se da me je prošle godine na Rolan Garosu dodirivao po leđima i govorio: ‘Ćao, svaka čast’. Nisam odgovarao kao do 20 pločica već niz stepenice jer nisam mogao da verujem da mi se obratio“, priseća se Gauf.

„Mislim da su to takve sitnice koje ću propustiti da vidim na turneji.“

Gauf želi da izgradi talas zamaha koji ide ka pariskom majoru. Dolazeći sa izlaza iz četvrte runde u Madridu od ruke zemljake Medison Kiz, 20-godišnjakinja želi da napravi napredak na jednom aspektu svoje igre tokom svog boravka u Internazionali BNL D’italia.

„Prošle nedelje, iako sam izgubio 6-4 u trećoj, (imao sam) kao 14 duplih grešaka. Ovo je kao četiri ili pet utakmica“, rekao je aktuelni nosilac titule na Us Openu. „Osećam da ako sam i dalje blizu u ovakvim mečevima protiv Madija, koji je kao vrhunski igrač, mislim da samo popravljam taj detalj, to će me spasiti i možda bi se ti mečevi pretvorili u pobedu u dva seta umesto poraza u tri seta“.

Svetski broj 3 pokrenuće svoju kampanju protiv pobednice Poljske Magdalene Freh i zemljake Ešlin Kruger.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.