Paula Badosa zablistala u svom otvaranju Rima protiv Andreeve

Paula Badosa zablistala u svom otvaranju Rima protiv Andreeve

Španac, koji je pobedio u dva seta, u drugom kolu će se u drugom kolu suočiti sa Amerikankom Emom Navaro, brojem 22

LŠpanka Paula Badosa blistala je u utorak na svom debiju na WTA 1 000 u Rimu u kojoj je u prvom kolu pregazila Ruskinje Milu Andrejevu (6-2, 6-3), sa egzibicionom izložbom tenisa, autoriteta i preciznosti koja ju je kvalifikovala u drugo kolo, gde će se na rang listi igrati protiv Amerikanke Eme Navaro, broj 22.

Otpušten na 126. mesto na rang listi zbog povreda i posle samo 1 pobede u njenih poslednjih 5 mečeva, Badosa je upala u Rim sa autoritetom da ugasi jedno od obećanja kolo, mlada Andreeva, stara samo 17 godina, koja je na Foro Italico stigla kao broj 40 na svetu posle plasmana u četvrtfinale turnira u Madridu, gde je izgubila od beloruske finalistkinje Arne Sabalenke.

U neobičnom meču prvog kola između dve igračice koje su mogle da se ukrste u budućim rundama i koje su privukle pažnju prvog dana ženskog glavnog žreba, Španski teniser je bio taj koji je ubacio šou sa savršeno izbalansiranim, autoritarnim, intenzivno i precizno što mu je omogućilo da reši težak glasački listić sa relativnom lakoćom.

To je bila verzija Badose koja ju je podsetila na onu koja je. doveo do osvajanja Indijan Velsa i da postanem broj 2 u svetu. U prvom setu Otišla je od pomalo neodlučnog starta, pošto je bila primorana da spasi dva brejk poena na svoj prvi servis, do brejka mladog protivnika i završiti posao praznom igrom koja je napravila 3:0. Osećaj autoriteta bio je opipljiv na Centralnom terenu i pobeda od 4:0 je to potvrdila.

Frustrirana Andrejeva, videla je na kiši svog saveznika jer je to bila jedina stvar koja je mogla da zaustavi Badosino bujice. Bilo je to 45 minuta predaha koji nije servirao Rus, koji je podlegao 6:2 u prvom setu. Praktično identičan na početku druge opklade, Badosa je poveo sa 3:0 i vodio do kraja. Nije dao šansu Andrejevoj. Veoma nadigran od strane Španca, da preokrene rezultat.

Bio je to briljantan poиetak od Badose. u Madridu, gde je izgubio u prvom kolu, bili su sušta suprotnost onima iskusnim u Rimu, gde je već ostavio sjajne nastupe prošle godine.

Sve to nakon što je Badosa pre samo nekoliko dana izvestio da je tokom Doktori iz Indijan Velsa su mu rekli da neće moći da igra još mnogo godinaviše tenisu, zbog hronične povrede leđa. Teniserka je rekla da veruje u svoju igru i da će ostati na terenu sve dok čuva tu veru.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.