Iga Swiatek po drugi put sletela na naslovnu stranu magazina Elle u Poljskoj

Iga Swiatek po drugi put sletela na naslovnu stranu magazina Elle u Poljskoj

Nakon što je bila glavna zvezda za izdanje iz januara 2022. godine, Swiatek je ponovo na ovoj naslovnici za junsko izdanje „sport & šik“.

Sportski je i šik: Iga Swiatek je fiting cover model za junsko izdanje \Ona\časopisa u njenoj rodnoj Poljskoj.

„Iskreno, bilo je sjajno jer sam se zaista zabavila“, rekla je Sviatek u svom pres konferentu za Dan medija na Internazionli BNL d’Italia. „Rekao bih da poziranje nije bilo lako na početku. Imao sam trenera koji mi je pokazao љta da radim. Onda je sve bilo lako jer smo navikli da ponavljamo pokrete, čak i na terenu. Iskoristio sam to da poziram malo bolje.

„Na kraju je bilo sjajno. Ja sam, kao, radila čudne stvari“, dodala je ona, oponašajući neke od poza visoke mode.

To pitanje nastoji da zabeleži kulturni momenat koji tenis ima, od Zendayinog globalnog blokbastera „Challengers“ i njenog naknadnog „metodskog oblačenja“ za promociju filma, do Swiatek-ovog istorijskog, globalnog partnerstva sa Lancôme kozmetikom — prve za ženskog sportistu— i u tom duhu, ljubitelji Swiateka će moći da ponesu kući ne jedno, već dva, sjajne naslovne strane sa svetom br. 1 kada ove nedelje izađe na kioske.

U jednoj, Swiatek modeluje crnu haljinu sa visokim vratom, sa upečatljivim odsecačem na struku i jednim dugim rukavom, povlači kosu i akušira jednostavnim, četvrtastim minđušama i zlatnim narukvicama. U drugoj, ona menja crnu za smelu crvenu haljinu, boju za koju svet već zna da može da izvede, pušta kosu i menja svoje pastuvske minđuše za debele obruče.

„Cenim kada mogu da se obučem elegantno, da se osećam ženstveno i privlačno“, kaže Sviatek glavnoj urednici Marti Tabiś-Šimanek, a prenosi instagram magazin.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ELLE Poland (@ellepolska)

Sviatek je prethodno bila glavna zvezda magazina u januaru 2022. godine, pre nego što se tog marta popela na svetsku rang listu br. 1. Međutim, sada, sa perspektivom koja je više od 100 nedelja na WTA rang listi iza nje, ona objašnjava da je bila na mnogo drugačijem mestu, kako na terenu, tako i van njega.

„Pre dve godine želela sam da dokažem da sam na dobrom mestu, nisam se osećala kao potpuno iskusan takmičar“, kaže ona za Tabiś-Šimanek: „Učila sam da se suočim sa prvim talasom uspeha i očekivanja povezanim sa tim. Nisam više samo teniser. Moja uloga nije tako laka kao što sam zamišljao, sanjam o karijeri dvanaestogodišnjaka.“

Sada četvorostruka Grend slem šampionka, a nedavno krunisana šampionka Mutua Madrid Opena, takođe govori o svojim olimpijskim aspiracijama za Pariz ovog leta, dok je magazin naziva „glasom jedne generacije“.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by ELLE Poland (@ellepolska)

Swiatekovo snimanje naslovne strane nije bio samo hit kod navijača, koji su mogli da se naрu u Ona‘Instagram komentari u kojima se snimanje naziva sve, od „savršenstva“ do „izvanrednog“.

„Apsolutno zapanjujuće“, proglasila je svoju poljsku sunalitetku Magdu Linet, dok je skijašica Lindzi Von sumirala stvari jednostavnim: „Vau!“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.