Pregled klađenja u WTA Rimu: Swiatekove šanse je teško progutati, ali možda neće biti izbora

Pregled klađenja u WTA Rimu: Swiatekove šanse je teško progutati, ali možda neće biti izbora

Madridski šampion će gledati da osvoji Internazionali BNL d’Italia treći put u poslednje četiri godine. Predstavio: FanDuel Sportsbook.

Bili smo svedoci gema finala na Mutua Madrid Openu prošlog vikenda, pošto je Iga Sviatek zaradio pobedu od 7-5, 4-6, 7-6 (7) nad Arnom Sabalenkom. Sviatek je uspela da savlada tri šampionska boda pre nego što je nadmudrila Beloruskinja i osvojila svoju prvu titulu u Madridu. Sve u svemu, bilo je ispravno videti Sviateka u pobedničkom krugu na crvenoj glini. I Poljak je ponovo favorit da podigne trofej na prljavštini ove nedelje.

Swiatek je dvostruki šampion u Internazionali BNL d’Italia, tako da je jedino prikladno da ona pobedi. Međutim, Elena Rajbakina ga je osvojila prošle godine i mnogi veruju da to može ponovo da uradi. A Sabalenka je dokazala da njena igra lepo prevodi na glinu, tako da je i ona uživo pobedila u ovome. Postoji još nekoliko igrača koji su sposobni da se potrče ove nedelje.

Hajde da uđemo u sve to sa našim WTA Rimskim pregledom klađenja.

Poslednjih 5 Internazionali BNL d’Italia Champions

 • 2018: Karolina Pliskova
 • 2019: Simona Halep
 • 2020: Otkazano (COVID-19)
 • 2021: Iga Swiatek
 • 2022: Iga Swiatek
 • 2023: Elena Rybakina

Internazionali BNL d’Italia Betting Odds (presented by FanDuel Sportsbook)

 • Iga Swiatek +110
 • Arjana Sabalenka +550
 • Elena Rajbakina +600
 • Coco Gauff +1000
 • Danielle Collins +1300
 • Mira Andreeva +2800
 • Marija Sakari +3500
 • Jelena Ostapenko +4000
 • Marketa Vondrousova +4000
 • Jasmin Paolini +4000
 • Qinwen Zheng +5000
 • Ons Jabeur +5000
 • Linda Noskova +5000
 • Naomi Osaka +6500

Internazionali BNL d’Italia Uslovi

Mutua Madrid Open i Internazionali BNL d’Italia smatraju se turnirima kategorije 1 u smislu ITF Court Rating. To obojicu klasifikuje kao sporo igranje događaja. Međutim, uslovi su mnogo brži u Madridu zbog velikih visina. Zato ne očekujte da ovaj turnir liči na prošlonedeljni. Uslovi u Rimu su kao oni na vašem tipičnom takmičenju na glinenom terenu, sa sporijim i većim odskocima nego što ćemo videti cele godine – naročito kada je sunčano napolju.

Ovaj turnir prilično pomno preslikava ono što ćemo videti na Rolan Garosu, ali sa nešto manjim odskokom. Ali nema ogromne šou terene koje ćemo videti u Parizu.

Internazionali BNL d’Italia Players To Watch

 • Iga Swiatek (+110): Swiatek je pobedila u Madridu prošle nedelje, iako joj uslovi ne odgovaraju tako dobro. Sviatek je u prošlosti imala nekih problema sa pobedama u stavu, ali promene koje je napravila na svoj servis i forhend su joj prilično pomogle. Sada se Sviatek vraća sporijoj postavci glinenog terena, gde se u prošlosti pokazala skoro nepobedivom. Ona ulazi u Rim sa rekordom 71-10 na terenu na WTA nivou, i 23-3 je na prljavštini u poslednje 52 nedelje. Sviatek je baš tako dobar pokretač da je teško dobiti loptu pored nje, a to posebno važi u Rimu (i na Rolan Garosu). Kada to uparite sa njenom sposobnošću da konstruiše poene, teško je pobediti je duž osnovne linije. Sviatek je u ovom trenutku i najbolji povratnik u ovom sportu, a njen servis je samo sve bolji. Sviatek je dobra opklada za osvajanje ovog turnira, čak i ako su šanse teške za gutanje. Možda bi treću godinu zaredom osvojila ovaj turnir da se nije povukla u trećem setu protiv Rajbakine u prošlogodišnjem četvrtfinalu.
 • Arjana Sabalenka (+550): Sabalenka je upravo odigrala ogroman turnir u Madridu, gde je došla otpozadi da pobedi Rajbakinu u polufinalu i umalo pobedila Sviatek u finalu. Sabalenka je u poslednje vreme imala neke padove i padove kao server, ali je to nadoknadila tako što je u velikim trenucima smislila velike servise. A Sabalenka je takođe bila zaista čista sa osnovne linije, gde je pogodila veliku ravnotežu između moći i preciznosti. To жe biti veliko za nju dok se kreжemo ka sporijoj igri na šljaci. Sabalenkaova moć zaista prevodi na bilo koji teren, pa će biti opasna i u Rimu i na Rolan Garosu. Samo treba da pokaže istu disciplinu kao i sa osnovne linije u Madridu. Ako to uradi, veoma je živa da pobedi na ovom događaju. Ona je verovatno najbolji igrač za opkladu van Sviateka.
 • Elena Rajbakina (+600): Rajbakina je branilac titule u Rimu, tako da je razumljivo ako želite da je podržate. Odigrala je i zaista dobro u polufinalnom porazu od Sabalenke u Madridu, a takođe je na dobrom mestu kada je forma u pitanju. Ali verovatno postoje bolje opcije od klađenja na Rajbakinu za pobedu u Rimu drugu godinu zaredom. Njen servis jednostavno nije tako veliko oružje na sporijem terenu na šljaci, a ima dosta igrača sa mogućnošću da je pobede sa osnovne linije. Rajbakina je i prošle godine imala srećan remi u Rimu, pošto se Sviatek povukla u trećem setu njihovog četvrtfinalnog meča, a nije se suočila ni sa jednom drugom elitnom igračikom.
 • Jasmin Paolini (+4000): Van najboljih igrača u ženskoj igri, Paolini je neko ko ima potencijal da nane neku štetu ove nedelje. Italijan će imati domaću publiku čvrsto u svom uglu, a ona je slučajno dobar igrač na šljaci. Tokom poslednje 52 nedelje, Paolini je 10-7 na prljavštini, gde se njena sposobnost da nadmudre protivnike sa osnovne linije zaista ističe. Paolini takođe može da bude izuzetno agresivna sa svojim topspin-teškim forhendom, a ona je sveukupno samo odličan sportista. Paolini takođe ima veoma razuman žreb, pošto je u Rajbakininoj četvrti. Izvan Koko Gaufa, Rajbakina je najmnogoljenija od prva četiri nosioca.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.