Nova 17 Mirra Andreeva dobila rođendansku želju Paule Badose na debiju u Rimu

Nova 17 Mirra Andreeva dobila rođendansku želju Paule Badose na debiju u Rimu

Andreeva je otkrila da je želela da se suoči sa šampionom BNP Paribas Opena 2021. godine i da će tinejdžerka tu šansu dobiti na Internazionli BNL d’Italia 2024.

RIM, Italija—Mira Andreeva proslavila je 17. rođendan tokom Mutua Madrid Opena i dobila zakasneli (a možda i neočekivani) poklon ove nedelje na Internazionali BNL d’Italia kada je saznala da će debitovati za Foro Italico protiv Paule Badose.

„Zapravo sam želela da igram Badosu, a igraću je sutra!“, rekla je ona u ponedeljak. „Ona je neverovatan igrač i gledao sam dosta njenih mečeva, kao kada je osvojila Indijan Vels 2021. godine, a nedavno sam gledao neke njene mečeve“.

Andreeva se već suočila sa svojim udelom kvalitetne opozicije kroz ono što je bilo divlje uspešnih prvih 18 meseci na Hologic WTA turneji, mada je sastavila impresivan rekord od 8-7 protiv Top 20 igrača koji uključuje dve Top 10 pobede u 2024.

U Madridu je ostvarila svoj drugi pogodak protiv aktuelne šampionke Vimbldona Markete Vondrousove na putu do četvrtfinala, što joj je bolji rezultat iz brejka 2023. godine kada se plasirala u četvrto kolo kao džoker.

„Osećam se kao da kada se suočite sa dobrim igračem, postajete bolji i uvek izazivate sebe do poslednjeg trenutka“, promumlala je, sedeći samo nekoliko metara od Kampo Centralea. „Igraš 100 odsto i želiš da pobediš. Pre meča protiv nosioca ili nekoga ko je osvajao titule na WTA kolu, osećam se kao, ‘To će biti izazov za mene’, i to mi pomaže da se popravim. Izaziva me da budem bolja osoba i osećam se još bolje i srećnije posle pobeda u ovim mečevima, tako da ću biti uzbuđena za sutra jer će mi to pomoći da poboljšam svoju igru i sebe“.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

Post koji deli Ženska teniska asocijacija (@wta)

Iako je Badosa daleko od svog visokog ranga karijere broj 2, 26-godišnjakinja se plasirala u četvrtfinale turnira u Rimu tek prošle godine, postigavši gol pobedama nad Ons Džabeuerom, Martom Kostjuk i Barborom Krejčikovom usput. Ove godine Španac se izborio sa borbama i fizičkim i emotivnim, povukavši se sa Velike nagrade Porše tenisa sa povredom noge i u nedelju objavio da se rastao sa dugogodišnjim dečkom Stefanosom Cecipasom.

Andreeva, nasuprot tome, uživa u naletu koji dolazi sa novostima života na turneji, smejući se priznajući da tek treba da gleda snimke novog trenera Končite Martinez, koja se povukla iz tenisa punih godinu dana pre nego što se tinejdžerka rodila.

„Znam da je osvojila ovaj turnir četiri godine zaredom“, rekla je Andreeva, koja je dobila pad od Martineza o tome kako se mesto održavanja promenilo od kada je poslednji put osvojila titulu 1996. „Ona ima posebnu stvar ovde u Rimu. Ali nisam video njene šibice. Stalno govorim, „Veиeras жu gledati!“ Možda ove nedelje, ali ne još.“

Andreeva je najranije tenisko pamćenje mnogo novije nego što bi bilo koji milenijalac ili stariji više voleo da čuje: finale Australijan opena između Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Znaš, onaj koji se odigrao u 2017.

Ali ko može da zavidi dragocenom tinejdžeru, posebno onom sa tako sveobuhvatnim gelato redom?

„Ako ikada vidim gelato, uvek uzimam stracciatell. To je moj broj 1“, objasnila je ona, nagnuvši se napred na svoje mesto. „Volim da je mešam sa duplom čokoladom ili nečim ovakvim. To je super slatka mešavina. Ako sam tog dana već pojeo nešto slatko, onda ću ga imati u šolji, ali ako ne, onda kornet!“

A sada znate andrejevu nagradu ako pobedi Badosu u drugom meču Kampo Centrale u utorak.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.