Recenzija reketa: Babolat Pure Strike 100 (16×20)

Recenzija reketa: Babolat Pure Strike 100 (16x20)

Poslednji unos u franšizu Pure Strike donosi pojačanu kontrolu i mekši dodir u postavu.

  • Cena: $259
  • Veličina glave: 100 kvadratnih metara.
  • Dužina: 27 unutra.
  • Težina: 11,4 oz.
  • Vaga: 7 pts. HL
  • Svinger: 319
  • RA ocena: 61
  • Širina grede: 21mm/23mm/21mm
  • Uzorak niske: 16×20

Šta je novo

Pure Strike 100 (16×20) je potpuno nov član porodice. Ima dodatnu ukrštenu nisku i nižu fleksibilnost od PS 100 (16×19) za poboljšani osećaj i kontrolu. Baš kao i kod ostalih modela u četvrtoj generaciji franšize, reket ima NF2 Tech – prirodna flaks vlakna postavljena na strateškim tačkama u reketu – kako bi se filtrirala neželjena vibracija. Podešavanje niske je čvršće – nazvano FSI kontrola – da bi se dao predvidljiviji odgovor i kombinuje sa Vufer sistemom da bi se poboljšalo vreme boravište. Produženi kontakt poboljšava vezu između lopte i konca kako bi se bolje napadali i manipulisali šutevima.

Šta funkcioniše

Kada dobijete novi okvir od 100 kvadratnih centimetara od Babolata, misli haubice serviraju i puškasti forhendi počinju da teku kroz glavu i udaraju u ruku. Međutim, ovaj ulazak u Pure Strike postavu je više mozga nego brauna, naročito kada se uporedi sa ukočenim 100 (16×19), pa čak i sa manjim Strike 98 (16×19), koji nosi više svingerske težine i veći udarac.

To ne znači da 100 (16×20) ima malo snage; To je samo od kontrolisanije raznovrsnosti. Pune ljuljaške se nagrađuju dobrim tempom i dubinom. Deo tog temperamentnog odgovora je zahvaljujući dodatnoj unakrsnoj niski i nižoj oceni ukočenosti okvira – najnižoj u celom udarnom opsegu. Takođe reketu daje mekši, udobniji osećaj klasičnijeg, fleksibilnijeg reketa. Ne oseća se previše rezano ili nestabilno, ili se divlje savija u kontaktu.

Babolat Pure Strike 100 (16x20)

Babolat Pure Strike 100 (16×20)

Balans svetlosti glave i upravljana sving kategorija čine okvir prilično brzim kroz zonu udaranja. Nije teško pojačati brzinu zamaha kako bi se stavio neki dodatni akcenat na određene šuteve, niti zaista četkati zadnji deo lopte ili seći ispod nje da bi se dodao dodatni spin, što okvir čini sasvim dobro s obzirom na njegovu šaru struna. Možete da zakotrljate tesan ugao, ili da iskoristite dobar osećaj da spustite loptu kratko u teren. Razigranost kadra deluje dobro igračima koji vole da pomeraju loptu po terenu i kontra udarac protivničke agresivnosti.

Serviranje sledi sličan scenario. Reket nije nataložen inherentnom snagom nekih njegovih konkurenata, ali igrači sa glatkim isporukama moći će da generišu dovoljno popa da izazovu probleme. Takođe je prilično strejt strelac, sposoban da pogađa mete sa regularnošću. Brza glava može da ubaci tone života u šut koji skače iznad ramena protivnika.

Na mreži, brzost okvira i dobrodošlica osećaju klik prilikom voleja. Povetarac je doći u poziciju i ima respektabilnu stabilnost u većini situacija. To ne radi posao za tebe, ali možeš da voziš voleje u sud bez previše napora. Kontrola i dodir su na zadatku kada je u pitanju skidanje tempa sa prolaznih šuteva da bi se ispustio volej tik iznad mreže.

The Pure Strike 2024 lineup.

The Pure Strike 2024 lineup.

Šta treba raditi

Neki testeri, posebno dugogodišnji korisnici Babolata, imali su problema da se zagreju za tradicionalniji odgovor reketa. Ponekad može da se oseća anemično – naročito kada je razvučena – i nije prilagođena korisniku kao mnogi drugi okviri brenda. Na primer, kada se vraća servis, ne oseća se dovoljno značajno da dosledno blokira ili čipuje loptu nazad, a ipak je van svoje zone komfora kada je primorana da ide veća.

Kada su brzine lopte umerene, to je manji problem. Međutim, reket sa ovom kombinacijom težine, fleksa i ravnoteže moli za veću masu prilikom proizvodnje i odbrane većeg udaranja. Srećom, ove iste specifikacije su zrele za prilagođavanje. Korisnici poliestera takođe mogu imati koristi od eksperimentisanja u tanjim meračima i nižih tenzija.

Testiraj komentare

„Brza, šlager glava je imala dovoljno mase da prođe kroz prve servise, ali šuteri serviraju tamo gde je zaista izvrsno za mene, sa akcijom jednakom Udarnom 97 i okvirima drugih igrača koje sam probao ove godine.“

„Neverovatno na isečcima i voleo sam da se odbojkašem sa njim. Plush feel je uvek plus.“

„Čisti štrajkovi ne žive uvek u odnosu na svoju reputaciju Babolatovog kontrolnog reketa, ali ovaj to svakako čini.“

Donja linija

The Pure Strike 100 (16×20) dodaje novu boru franšizi. Ako ste u potrazi za brzim, udobnim i predvidljivim all-court ramom, ovaj pogađa slatku tačku.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.