Dugogodišnji komentator Teniskog kanala i voditelj Bret Haber pristao na petogodišnje produženje ugovora

Dugogodišnji komentator Teniskog kanala i voditelj Bret Haber pristao na petogodišnje produženje ugovora

Nagrađivani emiter ostaće sa mrežom do 2028.

LOS ANĐELES, 6. maj 2024– Teniski kanal i komentator Bret Haber dogovorili su produžetak ugovora koji će zadržati jedno od najistaknutijih lica mreže u etru do 2028. godine. Haber, koji se prvi put pojavio na Teniskom kanalu na BNP Legg Mason Tennis Classic u Vašingtonu 2004. Ovog meseca, nagrađivani sportski komentator Edvard R. Murou deo je izveštavanja mreže o BNP Paribas Openu i Majami Openu – koji se često nazivaju „petim slemovima“ zbog njihovog značaja odmah iza četiri mejdžor lige.

„Tako sam ponosan na to kako smo uzgajali Teniski kanal da postanemo dom ovog sporta tokom cele godine“, rekao je Haber.  „Nikada nije bilo bolje vreme da se bude ljubitelj tenisa, sa skoro svime što je u profi igri svakodnevno dostupno na Teniskom kanalu, našem besplatnom kanalu T2 ili Teniski kanal Plus.  Ovo je uzbudljiv trenutak za dugogodišnje navijače i one nove u našem sportu, i oduševljen sam što nastavljam kao deo tima“.

Habeov uticaj kroz tenis je široko rasprostranjen u njegovim obavezama sa Teniskim kanalom i šire.  Tokom svog boravka sa mrežom, pojavio se tokom izveštavanja o četiri mejdžor turnira – Australijan openu, Rolan Garosu (koji se obično naziva Otvoreno prvenstvo Francuske), Vimbldonu i US Openu – kao i o drugim muškim i ženskim turnejama i timskim kup takmičenjima.  Haber je od 2014. godine ambasador Međunarodne teniske kuće slavnih i majstor ceremonija za svoj praznik osnivanja, događaj koji se prenosi uživo na nacionalnom nivou na Teniskom kanalu.  On je takođe ambasador brenda Nike Tennis skoro 25 godina, promovišući sport širom zemlje.  Godine 2012. i 2016. bio je i deo OLIMPIJSKOG tima NBC-ja, pozivao je utakmice i bio domaćin studijskog izveštavanja mreže za ovaj sport.

„Bret je konzumni profesionalac i njegov talenat, intenzivna priprema i posvećenost pomažu ljubiteljima tenisa da cene igru tokom cele godine kao nikada do sada“, rekao je Bob Zaštoli, viši potpredsednik, produkcija sadržaja i izvršni producent. „Njegov smisao za humor, neumorna energija i velika veza sa ostatkom našeg tima za talente u programu sijaju u svakom prenosu.“

Haberova radiodifuzna karijera traje više od 30 godina i on se može pohvaliti opsežnom biografijom koja pokriva više sportova izvan tenisa.  Bio je sidro na ESPN-u Sportskicentar, gde je bio deo tima koji je osvojio dve Emi nagrade.  On je takođe izveštavao o NFL-u i muškom NCAA košarkaškom turniru za CBS, a bio je i sportski direktor na WCBS-TV u Njujorku i WUSA-TV u svom usvojenom rodnom gradu Vašingtonu.  Haber je dobio brojna priznanja u industriji, uključujući 17 Emi nagrada i ATP nagradu Rona Bukmana, koja se dodeljuje najboljem svetskom teniskom novinaru. Haber živi u Potomaku, u Merilendu, sa svojom ženom Kim, njihovo četvoro dece i njihovim pit-miks spasilačkim psom „Kilwin.“

Teniski kanal (www.tennischannel.com) i njegova bratska mreža T2, koja je u vlasništvu Sinklera, Inc., jedine su televizijske multiplatformske destinacije posvećene profesionalnom sportskom i teniskom načinu života.  Mreže imaju najkoncentrisanije izveštavanje o jednom sportu na televiziji u jednom od najvolurijuznijih sportova na svetu, sa više muških i ženskih turnira i singlova, dublova i mešovite konkurencije tokom cele godine.  Teniski kanal i T2 imaju prava na četiri glavna turnira – US Open, Vimbldon, Rolan Garos (Otvoreno prvenstvo Francuske) i Australijan open – i ekskluzivni su američki domovi svih muških ATP svetskih turneja i ženskih WTA tur takmičenja, Dejvis kupa, Bili Džin King Kupa, Junajted kupa i Lejver kupa.  Usluga protoka direktnog potrošača Teniski kanal Plus je dostupan svima u Sjedinjenim Državama i omogućava pretplatnicima da izaberu još 4.500 mečeva uživo i na zahtev i nagrađivanog sadržaja od kratke forme do filmova tokom cele teniske sezone. Tennis Channel International donosi živu konkurenciju i mrežni sadržaj tržištima u Evropi i Aziji putem digitalne pretplate i besplatnih striming TV kanala (FAST) koje podržavaju reklame. Dodatna platforma www.tennis.com je najveća digitalna utičnica posvećena ovom sportu.  Teniski kanal takođe upravlja mrežom od blizu 20 podkasta i FAST kanala Pickleballtv, partnerstvom sa Profesionalnom asocijacijom pikbola.

O Sinkleru, Inc.

Sinclair, Inc. (Nasdaq: SBGI) je diversifikovana medijska kompanija i vodeći provajder lokalnih vesti i sporta. Kompanija je vlasnik, posluje i/ili pruža usluge do 185 television stanice na 86 tržišta povezanih sa svim glavnim emitovanim mrežama; vlasnik je Tennis Channel-a i multicast mreža Comet, CHARGE!, TBD i The Nest; poseduje i pruža usluge za 21 regionalni brend sportske mreže. Sinklerov sadržaj se isporučuje preko više platformi, uključujući distributere video programa sa više kanala i najvećeg agregatora lokalnih vesti u zemlji, NewsON. Kompanija redovno koristi svoj veb sajt kao ključni izvor informacija o kompaniji kojima se može pristupiti u www.sbgi.net.

# # #

Za više informacija:

Erik Abner, Teniski kanal, 310-314-9445, eabner@tennischannel.com, @TennisChannelPR

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.