Masters Rim 2024: Raspored, raspored i gde gledati teniski turnir na TV-u

Masters Rim 2024: Raspored, raspored i gde gledati teniski turnir na TV-u

Takmičenje u Foro Italiku počinje 6 maja i traje do 19 maja, a početak glavnog žreba za žene počinje u utorak 7, a muški žreb u sredu 8 maja

TS tim što se Mutua Madrid Open bliži kraju, tenis na šljaci se ne odmara. Samo dve nedelje pre početka Rolan Garosa, ove srede, 8. maja, počinje Masters 1000 u Rimu, poslednji test pred Grend slem. Sa izostancima Karlos Alkaraz I Janik Grešnik na italijanskoj manifestaciji, Novak Đoković, Daniil Medvedev, Andrej Rublev, koji je upravo krunisan u Madridu, ili Rafael Nadal postulati su kao neki od favorita za penjanje na vrh u Foro Italiku.

Daniil Medvedev, četvrti na ATP listi, brani italijansku krunu posle povlačenja sa Mutua Madrid Opena u četvrtfinalu zbog nelagodnosti u desnoj nozi tokom prvog seta. A da još uvek nije potvrdio svoje učešće na turniru, Rus je još uvek registrovan u njemu i bio bi Nadalov potencijalni protivnik u hipotetičkom četvrtfinalu.

Na mestu koje je amblematično kao Foro Italico, ponovo ćemo biti svedoci magije. Novak Đoković i Rafael Nadal deleći istu fazu. Njihovo učešće ističe se kao glavna atrakcija na turniru koji je veoma takmičarski nastrojen zbog izostanaka nekih od uobičajenih favorita.

Datumi i vreme: Kada je Rimski Masters 1000?

Rasporedi konferencija počeće od 11:00 sa dnevnim zasedanjem I sa sVečernja sesija od 19:00 u popodnevnim časovima. Od četvrtka, 16. maja, zbog završnih kola turnira, biće izmena dnevnog zasedanja: počev od četvrtka u 13 časova, u petak 17 u 14 časova, a u subotu i nedelju u 12 časova

Posle proširenja turnira prošle godine, kao i na Madrid Mutua Openu, u utorak 7. maja biće odigrani mečevi prvog kola, iako samo na ženskom turniru. Muškarci će morati da sačekaju sredu, 8. U međuvremenu, seme, koje se bude zbogom u prvom krugu, izaći će na teren u četvrtak, 9. maja za žene, a u petak, 10. maja za muškarce.

Runda 16 Oni će biti u ponedeljak, 13. maja u ženskom žrebu, a u utorak, 14. maja u muškoj.

Četvrtfinale Počeće u utorak, 14. maja za žene i tokom sredu, 15. maja. Dok će se muški kada će se igrati u sredu, 15. maja i četvrtak, 16. maja.

Polufinale Ženskog turnira biće u četvrtak, 16. maja. Dok je Polufinale žreba za muškarce igra se u petak, 17. maja.

Žensko finale To će biti u subotu, 18. maja od 12 časova ujutru.

Muško finale To će biti u nedelju, 19. maja zajedno sa finalom dublova u oba žreba sa početkom u 12 časova ujutru.

Gde gledati Rim Masters 1000 2024 na TV-u i online

Masters u Rimu možete pratiti na televiziji preko Movistar Plus+. Pored toga, sve što se dešava na turniru možete pratiti onlajn MARCA.com. godine uz direktan prenos utakmica, hronike, izjave protagonista i sve ono što je na šljaci.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.