Andrej Rublev: „Bilo je čudo pobediti u Madridu, virus mi je samo dao snagu da igram tenis“

Andrej Rublev: "Bilo je čudo pobediti u Madridu, virus mi je samo dao snagu da igram tenis"

Rus je, uz jaku narav na terenu, pokazao najmirnije verzije sebe na Mutua Madrid Openu, koji je završen u njegovom trofejnom kabinetu

Andrej Rublev je srećan čovek. Uprkos tome što se zarazio virusom po dolasku u Madrid, teniser je osvojio prestižni trofej na Mutua Madrid Openu. Njegovo ime je već u paru sa drugim velikim šampionima kao što su tri člana ‘Velike trojke’, Karlos Alkaraz ili njegov sunarodnik Marat Safin. Pre nego što je otišao u bolnicu na iscrpni lekarski pregled, seo je sa MARCA da pregleda dvonedeljno ludilo u Caja Mágici.

Pitanje. Počeo je finale sa Feliksom Auger-Aliasimeom koji nije mogao to da uradi.

Odgovoriti. Da, od 4:1 sam se osećao malo bolje i uspeo sam da počnem da udaram lopticu.

P. Zahvalio si se doktorima turnira na njihovom radu. Možete li da objasnite šta vam se desilo?

R. Stavili su mi anesteziju na miљku da bih mogao da igram. Bila je toliko otečena da nisam mogla da stanem ni u cipelu i otok mi je stezao kost. Osećaj je bio isti kao kad slomiš prst. Zato sam igrao bez razmiљljanja.

Jesi li i ti bio bolestan?

R. Bio sam i još uvek jesam. Idem u bolnicu ovog ponedeljka u Madrid da vidim љta nije u redu sa mnom. Devet dana mi nije bilo bolje i to nije normalno. Kada se razbolim, traje 3-4 dana, ne viљe. Nikad se nisam osećao gore u životu. Samo ne znam da li su krajnici ili љta. Sve što mogu da kažem je da ne mogu da gutam jer mi je grlo otečeno. Ne mogu da jedem. Pobedio sam zbog injekcija. U meni postoje samo lekovi.

Q. Da li ti je ikada palo na pamet da odustaneš?

R. Poznajem sebe i jedan sam od onih koji uvek izlaze da igraju, ali na početku turnira mi nije dao nikakvu šansu. Naročito zbog otoka u otoku. Doktori su mi dali anesteziju i ja sam svirao. U danima kada nisam igrao, jedva sam trenirao 10 minuta i vratio se u hotel da se odmorim.

Q. Da li razmišljaš o pobedi u čudu?

R. Da, иudo. Obično sam negativan momak, ali ovog puta sam najponosniji na sebe.

Marat Safin je bio jedan od njegovih idola iz detinjstva. Pobedio je ovde pre 20 godina, a sada si drugi Rus koji je to uradio.

R. Istina je da nisam znao. To je lepa statistika, ali, za mene, svaki turnir koji mogu da osvojim je poseban bez obzira na to da li sam prvi ili drugi Rus koji je pobedio.

Nisam imao snage ni da se obradujem na stazi

P. Primetili ste posle svake utakmice koliko ste bili mirni. Kako si kontrolisao svoju jaku narav?

R. Pa, zato što sam bio bolestan i nisam imao energije da radim bilo šta drugo osim jedne stvari, a to je da igram tenis. Nisam imao snage ni da kaћem idemo. Biti bolestan, mogu da kažem, na neki način mi je pomoglo.

Q. Sleteo si u Madrid sa иetiri poraza zaredom. Jesi li se zabrinuo zbog toga?

R. Normalno je da bude gore i padova u sezoni, ali naravno da sam se zabrinuo. Počeo sam da igram loše i loše do te mere da nisam mogao da dobijem meč. Sve može da se promeni za nedelju dana i desilo mi se u Madridu. Uvek sam mislio da što više gubiš, veće su šanse da ponovo pobediš.

Prvo sećanje koje imam o Nadalu su tenkovski vrh i duge pantalone

Q. Koje je tvoje prvo sećanje na Rafaela Nadala?

R. Slika koja mi pada na pamet je kada sam nosio tenk top i duge pantalone.

Q. Šta je najteže u tenisu?

R. Budite dosledni, budite mentalno jaki, budite profesionalni, fokusirajte se na stvari koje treba da poboljšate. Ponekad, kao ljudska biжa, volimo da pravimo gluposti i da se opustimo. Moraš da znaš kada možeš da ih uradiš, a kada ne možeš. Ponekad je nezgodno kada smo toliko dugo na stazi jer si poludeo.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.