Ko je Sten Smit? Novi dokumentarac rasvetlio tenisku legendu, ikonu patika

Ko je Sten Smit? Novi dokumentarac rasvetlio tenisku legendu, ikonu patika

Ako ste se ikada okliznuli na vanvremenski par belih Adidas patika i zapitali se: „Ko je Sten Smit?“ onda je ovaj novi dokumentarac – koji koristi NJTL mreži USTA fondacije – za vas.

Ako ste se ikada okliznuli na vanvremenski par belih Adidas patika i pitali se: „Ko je Sten Smit?“ onda je ovaj novi dokumentarac za vas.

Ko je Sten Smit? otkriva putovanje dvostruki veliki šampion u singlu i bivšeg svetskog no.1 Stena Smita, koji je od jedne od najvećih svetskih teniskih zvezda postao vodeći aktivista za građanska prava i sidu. Usput je postao i sinonim za imenjaka Adidas patike koje će brzo postati spajalica u svetu hip hopa i slavne mode, učvrstivši njegovo ime u pop kulturi više od 50 godina.

U produkciji UNINTERRUPTED- a, nagrađivanog atletskog pripovedačkog brenda, u dokumentarcu se nalaze intervjui sa Smitom, njegovom porodicom i mnogim najpoznatijim svetskim sportistima i poznatim ličnostima, uključujući Džona Mekinroa, Derila Mekdanijelsa („DMC“ run-DMC- a) i Donalda Della. LeBron Džejms i Maverik Karter navedeni su kao izvršni producenti filma na filmu, koji je režirao filmski stvaralac Deni Li, dobitnik Emija.

„Svi znamo cipelu. Svi znamo ime“, rekao je nedavno Li za USTA.com. „Ali hajde da raspakujemo mitologiju iza cipele.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by UNINTERRUPTED (@uninterrupted)

Deo prihoda koristiće flagship Nacionalnoj juniorskoj teniskoj & učenju (NJTL) mreže USTA fondacije. Predstavnici USTA fondacije pridružili su se Smitu u petak u iznenadnoj poseti poglavlju mreže u klubu Boys & Girls iz Metro Los Anđelesa kako bi proslavili premijeru dokumentarca – gde je grupa takođe uručila grant za ponovno predstavljanje teniskih terena u Čelendžer klubu u Južnom L.A.

„Sport tenisa mi je toliko toga dao u životu i uzbuđen sam što će ovaj film pomoći budućim generacijama kako na terenu tako i van njih“, rekao je Smit.

„Mrežu NJTL su suosnivači moji dragi prijatelji Artur Eš i Čarli Pasarel i ponosan sam što će moja priča pomoći da se na taj način podrže njihove zaostavštine i USTA fondacija.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by DANNY LEE (@dannylee)

Stvorena 1969.

„Sten je osoba koja je prevazišla granice teniskog terena da bi postala globalna ikona“, rekla je Džini Ehrlih, izvršna direktorka USTA fondacije.

„On je svetli primer izvrsnosti, elastičnosti i odlučnosti koju nameravamo da usadimo hiljadama mladih ljudi koji učestvuju u NJTL programima širom zemlje i počastvovani smo što smo zvanični korisnik dokumentarca.“

Ko je Sten Smit? počeo je prikazivanje u bioskopima širom zemlje počevši od 3.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.