Grešnik kaže da će igrati na Rolan Garosu samo ako je „100 posto“

Grešnik kaže da će igrati na Rolan Garosu samo ako je "100 posto"

Italijanski teniser, koji se povlači sa Mastersa 1000 u Rimu, sumnja u svoje učešće na drugom Grend slemu sezone u zavisnosti od toga kako se njegova povreda kuka razvija

IItalijanski teniser Janik Grešnik, broj 2 na svetu, On je u nedelju rekao da će igrati na turniru u Rolan Garosu samo ako bude „sto posto“, tokom konferencije za novinare održane u Rim nakon što je saopštio da neće učestvovati na Mastersu 1000 u italijanskoj prestonici zbog problema u desnom kuku koji ga je primorao da se penzioniše u Madridu.

„Mislili smo da to nije ozbiljan problem, ali sa magnetnom rezonancom videli smo da nešto nije u redu, ne želim da kažem tačno šta, ali imamo sve pod kontrolom. Ako problem ne bude rešen 100%, prestaću ponovo. Ne želim da protraćim tri godine svoje karijere u budućnosti. Ne žurim nigde„, rekao je italijanski teniser.

Ako problem ne bude rešen 100 posto, prestaću ponovo.“

Janik Grešnik

O njegovom Bol u kuku objašnjen„Pre turnira u Madridu sam se osećao bolje, onda sam nekim danima osećao više bola, drugi manje, ali bila je to čudna situacija. Znao sam da neљto nije u redu. U Minhenu smo uradili druge testove i doneli smo ovu tešku odluku za mene.“

Iako je za njega „Rim možda i najposebniji turnir u godini“, dodao je da mora da ga prihvati. „Može da se desi, Ove godine imam 23 godine i nadam se da ću igrati još 10 godina ovde, čak i 15, zašto da ne?“ rekao je on.

„Sada shvatam da je odmor veoma važan. Biće to period bez igre, moramo da vidimo od sledeće nedelje kako da radimo, ali ipak moramo da odlučimo. Očigledno je da priprema za Pariz neće biti optimalna, prilično smo tesni, ali moj tim i ja ćemo dati sve od sebe da stignemo sa visokim procentom da se takmičimo u Parizu“, dodao je Grešnik.

Moj tim i ja ćemo dati sve od sebe da stignemo sa visokim procentom da se takmičimo u Parizu

Janik Grešnik

Italijan je takođe naglasio: „Igraću samo ako budem 100 posto. Ako bude bilo kakve sumnje, videćemo.“

Grešni je druga odlična žrtva u Rimu, nakon što je svetski broj 3 Karlos Alkaraz takođe saopštio da odsustvu sa turnira zbog povrede lakta.

„Nije lako napisati ovu poruku ali posle ponovne razgovora sa lekarima i specijalistima o mojim problemima sa kukom, moram da objavim da nažalost neću moći da igram u Rimu“, objavio je italijanski igrač u subotu na svojim društvenim mrežama.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.