Kristina Bucsa i Sara Sorribes uđu u istoriju: Prvi španski par koji je osvojio Mutua Madrid Open

Kristina Bucsa i Sara Sorribes uđu u istoriju: Prvi španski par koji je osvojio Mutua Madrid Open

Porazi Laura Siegemund i Barbore Krejčikove u dva seta

Španski ženski tenis istorijski se dobro snašla u ženskom dublu na Mutua Madrid Openu. U osam navrata bilo je predstavljanja u polufinalu i u tri navrata je postignuta borba za titulu.

Ove nedelje, Sara Sorribes i Cristina Bucsa su se borile da postignu nešto što Garbinje Muguruza i Carla Suárez nisu mogle da urade, finalisti uzastopno u izdanjima 2014 i 2015.

Garbinje i Karla su zatvorene za pobede Sare Errani, Roberte Vinči, Kejsi Delakve i Jaroslave Švedove. Ovog puta, niљta i niko nije uspeo da zaustavi ciklon koji su formirali Bucsa i Sorribes. Iskusna Barbora Krejčikova i Laura Sigemund, 6-0, 6-2, za 1 sat i 13 minuta. Španski duo je još jedna ozbiljna opcija za medalju na Igrama u Parizu.

Nemački Siegemund je šesti u svetu modaliteta. sa 14 titula u disciplini, dok krejčikova ima br. 32 ali je postala br. 1 zajedno sa sunatorom Katerinom Siniakovom. Oko 18 kruna na sredini dvora razmišlja o tome.

Teorijska superiornost na izlogima nije se prevela na površinu za igru. Španci se nikada nisu prvi put sreli u odredu Caja Mágica i osećaj je da su godinama bili zajedno.

Silvija Soler, aktuelni trener Soribesa, već je znao kako je to stići do poodmaklih rundi doblema u Madridu. Igrala je u polufinalu u izdanju 2017 sa Arantxa Parrom.

Španski duo je počeo kao ciklon, postigavši prvih šest utakmica i sertifikujući krofnu. Sigemund i Krejčikova su bili preplavljeni i tražili su izgovore u elementima. Tražili su od sudije stolice da zatvore krov jer su neke kapi počele da padaju na pesak dvora Manolo Santana.

Scenario se nije promenio u nastavku i Španci su bili daleko superiorniji i uložili su mnogo više truda u njega. Rivali su mu igrali u trenerkama.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.